Avatar
Martin
Neregistrovaný
Avatar
Martin:

Zdravím,
roky jsem programoval v C# ve VS, teď jsem nucen přejít na céčko, ale nechci se visualka vzdát, přeci je to mocný nástroj. Pojmenovat si proj.c je jasná věc, ale kde nastavit třeba podporu standardu c99? Namátkou se to týká třeba vytváření proměných jinde než na začátku fce, přetypování void ukazatele co vrací malloc,... a samozřejmě spousta a spousta dalších věcí. Nějaký nápad?:`

 
Odpovědět 19.12.2011 15:32
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Martin
David Čápka:

Tohle je problém, Visual Studio postupně zahazuje podporu Céčka, protože se jedná o neobjektový jazyk, pro který už není místo. Ve Visual Studiu 2008 ještě byla nějaká nastavení, v desítce to zmizelo. Nenapadá mě, proč jste nucen na tento jazyk přejít (když už, tak C++), jedině, že by se to někde ještě vyučovalo. Podle mne budete muset přejít na jiné IDE.

Nahoru Odpovědět 19.12.2011 15:44
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Martin
Neregistrovaný
Avatar
Martin:

Bohužel vyučuje na FITu v Brně... zkusím štěstí s VS 2005, každopádně díky moc za radu! :)

 
Nahoru Odpovědět 19.12.2011 15:50
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Martin
David Čápka:

Buď Linuxy a používat GCC nebo se ho pokusit rozjet na Windows pomocí Cygwin. Osobně bych si asi hodil do virtuálu nějaký Linux a neřešil to.

Nahoru Odpovědět 19.12.2011 16:28
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Martin
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Martin:

linux mám ve VMwaru, tam je GCC jasné. Mě se akorát jednalo o podporu ve VS, kterého se nechci vzdát :P léta zvyku...

 
Nahoru Odpovědět 19.12.2011 16:34
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Martin
David Čápka:

Jo, to chápu, VS je nejlepší ide :) Kdyby to v té 2005 fungovalo, tak to sem prosím napište, určitě to řeší více lidí :)

Nahoru Odpovědět 19.12.2011 16:37
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Martin Dráb:

Řekl bych, že čisté C se může používat při programování nějakých mikrokontrolerů, kde je obecně málo paměti na ukládání větších knihoven typu STL. Nebo dané zařízení může dělat tak jednoduché věci, že se na to OOP přístup vůbec nevyplatí použít.

Nahoru Odpovědět 19.1.2012 20:31
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin
Martin Dráb:

Pro Windows by měl existovat projekt MinGw, který by měl v sobě obsahovat i GCC. Nevím ale, zda umí kompilovat pro 64bitové platformy. Také jsem slyšel, že pokud byste programoval něco opravdu nízkoúrovňového, co běží nad exotičtějšími funkcemi Windows API, můžete se setkat se špatně definovanými konstantami v hlavičkových souborech.

Jinak osobně používám MS VS na psaní v C úplně běžně. Nějaké standardy tady neřeším. Máte pravdu, že občas to přetypování při přiřazování výstupu alokační funkce je otrava, ale na to už jsem si zvykl. A jelikož jsem se učil programovat v Pascalu a Delphi, tak nemám ani problém deklarovat všechny proměnné na začátku. Aspoň mě to nutí danou funkci rozdělit do více podprogramů, když těch proměnných na začátku začne být příliš mnoho.

Nahoru Odpovědět 19.1.2012 20:35
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Martin Dráb
David Čápka:

Snad už i ledničky jedou na Javě, která je objektově orientovaná :) Ale máš samozřejmě pravdu, něco se v C určitě ještě píše, to mi nedošlo.

Nahoru Odpovědět 19.1.2012 23:30
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
marmik
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
marmik:

Určitě třeba na linux satboxy se c-čko jestě využívá.

Nahoru Odpovědět 3.6.2012 20:52
když si nevíš rady se svým satelitem,vyhledej supportsat.cz
Avatar
s2powered
Člen
Avatar
s2powered:

ja bych doporucil QT creator. jednou skusis a uz nebudes chtit nic jineho :)0

Nahoru Odpovědět 25.7.2012 9:21
Mate nekdy dojem ze vam jde hlava kolem dokola ? To nic, staci si precist clanek na stack overflow o tom jestli je le...
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:

keď sa tu rieši to c-čko a vidim že su tu aj znalí do c-éčka neviete z kade sa naučiť použivať knižnice? (najlepsie by bol návod v SK/Cz ale kludne aj v AJ)

napriklad tieto: #include <map>
#include <utility>
#include <cstdio>
...

 
Nahoru Odpovědět 25.7.2012 10:50
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Зайчик:

@pcrewik use google pro seznam knihoven ale moc toho nenajdes

@Martin C je super jazyk a pokud se ho chces ucit tak doporucuju kompilator Codeblocks je super nikdy jsem snim nemel problemy je tam GNU GCC a spousta dalsich debugger builder a co vic! je kompatibilni jak s win,linux tak samozdrejme i mac ;)

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 17:54
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:

O tom jsem nikdy neslyšel, vypadá to dobře.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 18:51
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Kit:

C je sice archaický jazyk, ale stále má své uplatnění tam, kde si z výkonnostních důvodů (hlavně limitované doby odezvy) nemůžeme dovolit sbírat smetí. Takových úloh je sice velmi málo, ale jsou. Pokud je jen potřebný hrubý výpočetní výkon, bude asi lepší Fortran.

Pro drtivou většinu ostatních úloh je vhodnější použít objektový, funkcionální, deklarativní nebo kombinovaný programovací jazyk.

Nahoru Odpovědět  +2 7.8.2012 19:12
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Зайчик:

Chlapce :D v c jsou taky objekty jen par nevyhod tam je jako treba tridy a jiny blbosti co jsem do ted nepotreboval C je vybordej jazyk pisou se snim systemovej software a i spousta aplikaci nevim proc se kazdy hrne treba hned do C++ podle me je to zbytecne urcite ne v praci atd ale kazdy by mel v C zacinat na klasicky verzi nebo na ANSI C a podobne tak C jazyk nezavrhovat :D je to super vec:)

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 19:33
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Kit:

C nezavrhuji. Na rozdíl od tebe dokonce používá interpunkci, takže špatný není. Jen se pro většinu běžných úloh moc nehodí, protože s moderními jazyky je vývoj o dost rychlejší.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 19:48
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:

Že jsi něco doteď nepotřeboval neznamená, že je to blbost :) Když lidé vynalezli koňské spřežení, bylo to také super, i dnes se ještě jistě někde používá. Ale auto je v 90% případech lepší prostředek.

Je třeba jít s dobou, možná by sis mohl přečíst tento článek: http://www.itnetwork.cz/index.php?…

Vypadáš jako šikovný programátor, ber to jako radu, aby jsi se mohl ještě zdokonalit a porozuměl moderním technologiím. Podle toho, že jsi nepotřeboval třídu, soudím, že se máš ještě co učit :)

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:05
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:

Ja nerikam ze C++ || C# jsou spatny to se pletete ja jen rikam ze C je taky super aby jste jim neopovrhovali :) tak na me nemusite byt osklivy:(

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:25
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:

Myslím, že jsem v příspěvku nijak ošklivý nebyl, tvá tvorba se mi líbí. Jen ti říkám, že existuje něco lepšího, o čem ještě nevíš. Je jen na tobě, co s touto informací uděláš.

C neodsuzuji, má velký význam v systémovém programování nebo tvorbě dalších jazyků (v céčku je C++ nebo PHP). Pro běžné aplikace je však velmi nevhodné a návrhem zastaralé.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:27
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:

To mas samozdrejme pravdu ja jen rikam ze je to super jazyk :) a nemel by byt urcite zapomenuty ale je mi jasne ze v tvorbe aplikaci dnesni doby uz to nema absolutni cenu psat v C to je moc dobre vim :)

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:30
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:

Já céčkovou syntaxi miluju, ale céčko vnímám spíše jako takový mezičlánek ve vývoji jazyků. Nicméně budeme jen rádi, když tu o něm něco napíšeš, stále se někde učí a když nám ukážeš, že se to dá dělat na windowsu v nějakém pěkném IDE... :)

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:35
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Зайчик:

Mam v planu tu udelat cely serial o jazyku C protoze si myslim ze je super zacinat v tomto jazyce :) urcite lepsi nez treba zacinat v pascalu :)

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:38
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:

Všechno je lepší než Pascal :D Bohužel jsem v tom začínal a dlouho jsem se z něj vzpamatovával.

Nahoru Odpovědět  +1 7.8.2012 20:41
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:

Jojo z Pascalu se vzpamatovava tezko :D i ta chut do programovani je pak mensi:D

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:44
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Kit:

Na Pascalu jsem začínal. Nevím, co proti němu oba máte. Dlouho mi vyhovoval, než jsem poznal Clipper.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Зайчик:

Ja snim nemam dobre zkusenosti jako kompilator jsem pouzival free pascal :D a jednak mi to hlasilo chyby tam kde ani nebyly a podobne same nervy stim mozna jen spatny kompilator ale tim se mi to dost znechutilo :)

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:55
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

Byl to jazyk k ničemu. Prý byl určený k naučení programování, to možná ano, ale potom pryč. Trochu to ztrácí smysl, když je syntaxe tak odlišná od všeho ostatního.

Když se v něm člověk naučil, tak bez assembleru stejně nic neudělal, např. jednotka Graph byla nekvalitní, vše se nahrazovalo rutinami v ASM, které kompiler uměl vkládat.

Delphi byly dobré pro Win 3.11, další verze jen přinášely nové bugy, dělal jsem mnoho let s VCL komponentami a vážně mě to poznamenalo.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 20:55
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

Když jsem dělal s Pascalem, tak nic lepšího nebylo. Tedy kromě C, o kterém jsem toho moc nevěděl. Jednotka Graph neexistovala, nemohla tedy být nekvalitní.

Delphi jsem nepoznal. V době jeho nástupu jsem již dělal v Clipperu, do kterého jsem občas něco dodělával v Assembleru.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 21:05
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Raiper34
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Raiper34:

Božechráň Pascal :O :O :O k Pascalu už iba so svätenou vodou inak nie!!!!

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 22:26
Posledná vydaná hra: http://www.islandsoft.cz/index.php?art=hra-akcna-space-resistance
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Raiper34
Kit:

Zdá se, že k Pascalu máš podobný vztah, jako já k Windows: Když jsou ode mne co nejdál, nevadí mi.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 22:56
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Maxfx
Redaktor
Avatar
Maxfx:

na C používám CodeBlocks jak na win tak na linuxu a funguje v pohodě

Nahoru Odpovědět 23.10.2012 12:58
Být ovládán znamená být sledován, pod dohledem, špehován, veden, uzákoněn, reglementován, ohrazen, indoktrinován, pře...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 32 zpráv z 32.