Diskuze: Deleni s vice parametry

C++ C a C++ Deleni s vice parametry

Avatar
3Popleta
Člen
Avatar
3Popleta:

Ahoj,
Dostal jsem za ukol vytvorit program podle tohoto zadani:

Vytvořte program, který má 5 parametrů - první vstupní a další čtyři výstupní.
První (vstupní) přenáší zpracovávané číslo, další 4 čtyři (výstupní) vrací zjištěné údaje o dělitelnosti (dvěma, třemi, pěti a sedmi). Není-li zpracovávané číslo dělitelné (dvěma, třemi, pěti a sedmi), pak se skrz příslušný parametr (druhý, třetí, čtvrtý nebo pátý), vrací nula. Je-li zpracovávané číslo dělitelné, pak se vrací příslušný násobek.

Tak jsem vytvoril tohle:

http://pastebin.com/2n2nixr9

a to mi neproslo, protoze jsem pry nevyuzil hlavni prednosti C++ o.O a nemam to podle zadani:(.

Mohl by nekdo poradit jak by se to dalo udelat jinak ?

 
Odpovědět 7.10.2013 17:43
Avatar
Benjibs
Člen
Avatar
Odpovídá na 3Popleta
Benjibs:

Ja by som zrušil tú kopu funkcii, a nechal si len jednu.
A tej pridal argument, ktorý by bol konkrétne zadaný delitel.

Alebo som nepochopil?

Nahoru Odpovědět  +1 7.10.2013 17:51
1 + 1 = 2
Avatar
3Popleta
Člen
Avatar
Odpovídá na Benjibs
3Popleta:

To by nebylo podle zadani (5 parametrů - první vstupní a další čtyři výstupní) :( ale más pravdu, ze by to slo udelat jednoduseji. Jde o to, ze jsem pry nepouzil nejakou prednost o_O C++ s prací s funkcemi.

 
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:26
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na 3Popleta
Jan Vargovský:

A pak ti snad bude vstupovat do programu více věcí? Pořád to bude jedna, ale budeš mít více univerzální tu metodu.

 
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:29
Avatar
Benjibs
Člen
Avatar
Odpovídá na 3Popleta
Benjibs:

Dobrou vlastnosťou je napr. možnosť preťažovania (overloading), ale nenapadá ma, ako by si to mohol v tomto konkrétnom prípade využiť.

Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:30
1 + 1 = 2
Avatar
3Popleta
Člen
Avatar
Odpovídá na Benjibs
3Popleta:

Tak mi poradili, ze to mam zkusit pres ukazatele (Pointers) ma tady s tim nekdo zkusenost ?

 
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:38
Avatar
Odpovídá na 3Popleta
Lukáš Hruda (Luckin):

Můžeš to udělat přes ty pointery, ale pokud to děláš v C++, tak máš asi pohodlnější použít reference.
http://www.itnetwork.cz/…us-reference
Viz Reference jako parametr funkce.

 
Nahoru Odpovědět 7.10.2013 18:46
Avatar
Odpovídá na Lukáš Hruda (Luckin)
taksinecoudelame:

Dekuju,
Presne tohle jsem potreboval :). Udelal jsem to pres ty reference a uz s tim nebyl zadny problem :`

 
Nahoru Odpovědět 9.10.2013 13:01
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.