Avatar
petr.dar
Člen
Avatar
petr.dar:

Ahoj lidi,
Taky se začínám učit programovat zatim od základů.
Právě řešim problém, proč mi dev c++ nedefinuje konstruktor/des­tructor. Kde mám chybu? Přikládám obrázek. Ď

 
Odpovědět 13.5.2015 17:33
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.dar
Jan Vargovský:

Nic, to by tomu vlastne vadit nemelo :D

Editováno 13.5.2015 17:49
 
Nahoru Odpovědět 13.5.2015 17:48
Avatar
petr.dar
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
petr.dar:

No, ale mě se to nespustí.

 
Nahoru Odpovědět 13.5.2015 17:50
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na petr.dar
patrik.valkovic:

Jestliže jsou prázdné, můžeš je vynechat. Zkus to, pořád nefunguje?

Nahoru Odpovědět 13.5.2015 18:00
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Jakub Horák
Člen
Avatar
Odpovídá na petr.dar
Jakub Horák:

Za těma složenýma závorkama u toho konstruktoru a destruktoru se nedělá středník. (U funkcí to máš dobře)

Editováno 13.5.2015 18:02
 
Nahoru Odpovědět 13.5.2015 18:01
Avatar
petr.dar
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Horák
petr.dar:

Ani když je vykomentuji a opravim středníky - výsledek se nezměnil.

 
Nahoru Odpovědět 13.5.2015 18:04
Avatar
Filip Šohajek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.dar
Filip Šohajek:

Vytvoř pro objekt Kocka cpp soubor, kde ty funkce definuješ, místo toho, aby jsi to dával do hlavičky.

Editováno 13.5.2015 18:48
 
Nahoru Odpovědět 13.5.2015 18:47
Avatar
Odpovídá na petr.dar
Libor Šimo (libcosenior):

konstruktor a destruktor tam predsa mas.

Nahoru Odpovědět 13.5.2015 19:07
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Nahoru Odpovědět 13.5.2015 19:09
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Jakub Horák
Člen
Avatar
Odpovídá na petr.dar
Jakub Horák:

Ale ty složený zavorky tam musíš nechat, jenom oddělat ty středníky za nima.

 
Nahoru Odpovědět 13.5.2015 20:27
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Jakub Horák
Jan Vargovský:

Nezapomeň, že je to C++ a tam si můžeš napsat co chceš a kde chceš :D Můžeš tam dát x středníků klidně. Nebo napsat 1+1; a ono se to zkompiluje... Btw, to byla první věc co mi tam přišla divná, ale pak jsem si vzpomněl, že je to C++ :D

K té chybě, co jsem tak googlil tak nic pořádného jsem nenašel. Resp. žádný fix, jen reinstall. Každopádně být tebou, tak bych přešel na nějaké jiné IDE, např. Code:Blocks, VS, ...

 
Nahoru Odpovědět  +3 13.5.2015 22:56
Avatar
petr.dar
Člen
Avatar
petr.dar:

No už jsem na to přišel, ani jsem netušil že to musim definovat do cpp, když i v knížkách píšou že to můžu definovat i do třídy. Asi záleží které IDE to podporuje, i když si myslim že to neni v rozporu s pravidly C++.

 
Nahoru Odpovědět 15.5.2015 22:30
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na petr.dar
patrik.valkovic:

No co si pamatuju, tak to může být i v .h souborech. Sám si pamatuju, jak jsem v Dev-C++ dělal appku a všechny třídy jsem měl v .h souborech (bez .cpp) a fungovala v pořádku...

Nahoru Odpovědět 15.5.2015 22:33
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
Martin Dráb
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.dar
Martin Dráb:

No už jsem na to přišel, ani jsem netušil že to musim definovat do cpp, když i v knížkách píšou že to můžu definovat i do třídy. Asi záleží které IDE to podporuje, i když si myslim že to neni v rozporu s pravidly C++.

To je zajímavé, protože implementace funkcí a metod klidně v hlavičkových souborech mít můžeš. Jejich obsah se ve výsledku stejně vloží na místo, kde leží příslušná direktiva #include.

Ale co jsem se do toho kódu díval, tak jsem tam neviděl žádnou chybu.

Nahoru Odpovědět 15.5.2015 22:36
2 + 2 = 5 for extremely large values of 2
Avatar
petr.dar
Člen
Avatar
Odpovídá na Martin Dráb
petr.dar:

Divný. Ještě jednou jsem to zkusil a opravdu to v hlavičce definovat nejde.

 
Nahoru Odpovědět 15.5.2015 22:47
Avatar
Filip Šohajek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.dar
Filip Šohajek:

Co to používá za kompilátor?

 
Nahoru Odpovědět 15.5.2015 22:56
Avatar
petr.dar
Člen
Avatar
Odpovídá na Filip Šohajek
petr.dar:

žádný a to je asi taky špatně co?

 
Nahoru Odpovědět 15.5.2015 23:00
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na petr.dar
Jan Vargovský:

:D default neznamená žádný, kdybys neměl kompilátor, tak to nemáš šanci nijak spustit :)

 
Nahoru Odpovědět 15.5.2015 23:29
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
patrik.valkovic:

Nevím to určitě, ale mám za to že Dev-C++ používá gcc, Mingw nebo Cygwin

Nahoru Odpovědět 15.5.2015 23:33
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
patrik.valkovic:

Schválně jsem zkusil Dev-C++ stáhnout (ze Stahuj.cz). Ani mě to nejde zkompilovat (gcc po začátku spadne). Pokud můžu doporučit, stáhni si Visual Studio (https://www.visualstudio.com/…ress-vs.aspx). Tobě by se nejvíc hodila verze "for Windows desktop".

Nahoru Odpovědět 15.5.2015 23:45
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 20 zpráv z 20.