Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:

Ahojte!
kedže som začiatočnik programator celkom mam problem sa vyznať v tom ktore c++ programovacie prostredie mam použivať
a) v dev c++ použijem tento príkaz cout << “Hello World!” << endl;
b) v c++ builder prezmenu tento Image1->Canvas->TextOut(100, 50, "Hello World!");
takze mam preblem ci programovat v c++ builder alebo v dev c++

vopred dakujem za kazdu radu:)

 
Odpovědět 30.12.2010 19:16
Avatar
sczdavos
Šéf
Avatar
Odpovídá na pcrewik
sczdavos:

Upraveno dne 30.12.2010 19:31:15 administrátorem.
Ahoj,
osobně bych ti doporučil
http://www.microsoft.com/…s/Downloads/#…
je to Free pro nekomerční užití a dle mne velice přívětivé a pohodlné prostředí k programování.
Jinak Dev-C++ používám na prgramování v C, ale velkou nevýhodou oproti Visual C++ je, že ti nenapovídá když píšeš nekontroluje tě při psaní a občas ti nechce zkompilovat z neznámého důvodu kód.
Pokud nepotřebuješ své programy pro komerční užití určitě zkus Visual C++, pokud ano tak Dev-C++.
Ten C++ builder se mi zdá divnej :D.
Edit: Koukám že ten C++ builder je od tvůrce Delfin to bude nejspíš nějakej jejich spešl kód v tom bych nedělal. Dev-C++ je dělanej v delphi, ale aspoň se v tom píše podle tech C++ standardů.

Nahoru Odpovědět 30.12.2010 19:25
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
pcrewik:

Ďakujem za rýchlu odpoveď :)
mne osobne sa najviac páči builder no visual c++ som este neskusal takze budem vediet posudit až keď odskúšam
len c++ builder sa mi dosť podoba delphi
tebe sa prečo zdá divný?

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2010 19:35
Avatar
sczdavos
Šéf
Avatar
Odpovídá na pcrewik
sczdavos:

Visual C++ má vývojový prostředí, můžeš si natahat na formulář komponenty a pak si je jen programuješ, to je tuším v tom C++ builderu to co se ti líbí.
Nelíbí se mi protože je od Borland kteří dělali Delphi a na to co já vím většina lidí nadává že je to hrozně zabugovaný a jsou s tím problémy, tak nevím aby ten C++ builder nebyl to samé.
Dále ten kód jak jsi napsal je takový nezvyklý sice jsem v C++ dělal jen krátce ale tohle jsem nepoužil, ikdyž já jsem dělal jen konzolové aplikace nevím jestli to s win api aplikacemi není trošku jiné.
Ale každopádně určitě zkus ten Visual C++, myslím že budeš spokojený. Ten C++ builder bych nechal až na potom moc se mi nezdá aby s ním nebyly problémy jak s delphi.

Nahoru Odpovědět 30.12.2010 19:42
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:

dobre ďakujem za rady určite vyskúšam Visual C++

prajem všetko najlepšie v novom roku

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2010 19:50
Avatar
sdraco
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na pcrewik
sdraco:

Zdravim jeste jednou,
chtel bych to tu malinko upresnit:

Priklady a) a b), co jsi uvedl, jsou dva rozdilne programy. Jeden vypisuje text do konzole a jeden na obrazek. Oba kody budou jiste fungovat v obou prostredich, ktere si jmenoval.

Ted k rozdilum:

Visual studio:


Kupodivu se programatori docela shodnou, ze je to nejlepsi vyvojovy nastroj. Bohuzel je free jen kdyz delas freeware :)
Asi nejvetsi problem je NEpritomnost Form designeru (toho klikatka, kde si mysi natahas tlacika na formular). Myslel jsem si, ze ho Visual C++ vubec nema. Ted mi sczdavos ukazoval, ze tam je, ale je resene pomoci .NET. To tak trochu ztraci smysl delav v C++, kdyz jedes pod .NET.

Builder


Builder neni free uz vubec a obsahuje klikatko co tvori nativni Windowsi aplikace. Je tu vsak velke ALE. Jedna se o stare a davno prekonane IDE a komponenty jsou velmi nekvalitni. Bohuzel v Delphi (take Builder) mam jeden projekt a vzdy lituji dne, kdy jsem se rozhodl Builder pouzit. Na nauceni programovani a mensi veci vsak jiste postaci.

Abych to sesumiroval, jde o to, co vubec chces. Dnes jede hlavne Java a C#, pokud zacinas programovat, zacal bych rovnou v jednom z techto jazyku. C# a .NET a Java je uplne nova dimenze programovani a dnes se jiz prakticky v nicem jinem nedela (kdo tvrdi opak, zaspal dobu). C++ je preci jen uz stare a pouziva se je v prapade, kdy potrebujes extremni vykon.

Pokud chces z nejakejho duvodu zustavat u C++, volil bych Visual studio a programoval pod .NET. Pokud ne, zacni s C# - take ve Visual Studiu.

Nahoru Odpovědět 30.12.2010 21:42
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
pcrewik:

Ďakujem za obsiažnu odpoveď, určite budem mať nad čím uvažovať pravdepodobne skončím vo Visual studio ale ešte uvidím:)

 
Nahoru Odpovědět 31.12.2010 14:42
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
Odpovídá na pcrewik
pcrewik:

Ahoj
mohol by si mi ešte pls. popísať ako sa dostať k tomu Form designeru?

 
Nahoru Odpovědět 4.1.2011 19:46
Avatar
sczdavos
Šéf
Avatar
Odpovídá na pcrewik
sczdavos:

Ahoj,
pokud myslíš ve Visual Studiu:
Tak tam si dáš New Project, zvolíš jazyk třeba C# a klikneš na Form Application.

Nahoru Odpovědět 5.1.2011 7:05
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
Odpovídá na David Jančík [sczdavos]
pcrewik:

Ďakujem, chybu som spravil v tom že som mal ešte niakú starú verziu Visual Studia 8-)

 
Nahoru Odpovědět 6.1.2011 14:27
Avatar
Maxfx
Redaktor
Avatar
Maxfx:

skus codeblocks na c

Nahoru Odpovědět 23.10.2012 13:01
Být ovládán znamená být sledován, pod dohledem, špehován, veden, uzákoněn, reglementován, ohrazen, indoktrinován, pře...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.