Avatar
chaotixxx
Člen
Avatar
chaotixxx:

Ahoj lidicky,
potreboval bych poradit s problemem, se kterym si nevim rady, logicky jsem si ho odvodil, ale nedokazu ho nejak rozumne seskladat. Jedna se o to, ze mam vygenerovane data do tri poli o velikosti 66 bytu, potreboval bych je spojit do jednoho pole (198 bytu) a nasledne bych ho potreboval rozdelit do poli po 40 bytech, at to muzu poslat pres bezdrat na druhou stranu, kde to potrebuju prijmout a zase slozit na puvodnich 198 a rozdelit zpet po 66 bytech... Mate nejaky tip na jednoduche provedeni pomoci pointeru? Diky za rady a omlouvam se, jestli to tu uz nekdo resil, jsem celkem novacek.

 
Odpovědět 9.4.2015 12:07
Avatar
David Novák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na chaotixxx
David Novák:

Myslím, že spojovat do pole a pak zase rozdělovat je zbytečné.. ;) Jednoduše načti 40 bajtů, v druhém procesu můžeš souběžně začít posílat, v prvním budeš mezitím načítat dalších 40 - 26 z pole1 a 14 z pole2..

Samozřejmě to není třeba dělat více procesy - můžeš prvně rozdělit na kousky.. a pak posílat ;)

Jinak asi se podívej na tutoriály v sekci Základy jazyka C..

Nahoru Odpovědět 9.4.2015 13:55
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Avatar
chaotixxx
Člen
Avatar
Odpovídá na David Novák
chaotixxx:

Diky za odpoved, ale potrebuju ty pole sloucit, protoze chci prenaset data z mereni, ktere bych v momente prenosu prvniho baliku dat mezitim aktualizovaly svou hodnotu a na druhe strane bych mel cast dat z prvniho odeslani a dalsi cast dat napr. s vterinovym spozdenim, coz je pro me nezadouci. Jinak jsem nad tim taky tahle premyslel, ale nevedel jsem si rady, jak pokracovat ve vyctu, kdyz jsem z toho pole vycetl uz predchozich 40 hodnot. Ale diky za tip.

 
Nahoru Odpovědět 9.4.2015 14:45
Avatar
David Novák
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na chaotixxx
David Novák:

200B se ti pošle velmi rychle.. vteřinové zpoždění nehrozí.. ale určitě si tam můžeš udělat to mezipole..

ale nevím teda, co nevíš jak udělat.. jak spoujit více polí? tak buď můžeš kopírovat po bajtech (v cyklu) nebo třeba fci memcpy..

Nahoru Odpovědět 9.4.2015 15:12
Chyba je mezi klávesnicí a židlí.
Avatar
Odpovídá na David Novák
Libor Šimo (libcosenior):

Ešte záleží akého typu načítané dáta sú. Od toho sa treba odraziť.

Nahoru Odpovědět 10.4.2015 11:34
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.