Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:

Ahojte, potrebujem poradiť ako vytvarate pole o N(1-1000)prvkoch, pričom sa toto pole musi vytvarat za behu programu. Cez funkciu malloc() mi to pride divné.

Ide totiz o program kde bude na vstupe v kazdom riadku cislo (do velkosi 5000) a program bude musieť vypisať najväčšie z nich

 
Odpovědět 21.7.2012 21:08
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pcrewik
Kit:

Zkus si uvědomit, že vlastně nepotřebuješ pole, ale seznam, tedy List.

Pokud však jen chceš najít největší číslo, tak pole ani seznam nepotřebuješ. Stačí dvě obyčejné proměnné num a max.

Nahoru Odpovědět 21.7.2012 21:18
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
pcrewik
Člen
Avatar
pcrewik:

ok dik, ale ide mi este o to ako by sa riesila takato uloha: ze by ich trebalo zoradiť od najväčšej po najmenšiu

inak ako zvykneš vytvarať pole o N prvkoch, počas programu?

 
Nahoru Odpovědět 21.7.2012 21:44
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na pcrewik
Kit:

Záleží na jazyku. Většina už nabízí nějakou metodu sort() a nemá smysl vymýšlet vlastní. Z algoritmů bývá nejvhodnější Quicksort.

Pole téměř nedělám, pouze seznamy a slovníky. Dlouho jsem neviděl žádné zadání, které by potřebovalo pole. Na skutečná pole používám Octave.

Nahoru Odpovědět 21.7.2012 21:54
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Зайчик:

snad jsem pochopil dobre tak ti staci ti par promennych jak rika kolega kit ;) a funkce rand priklad:

int cislo;
int cislo1;
cislo = rand(5000);
cislo1 = rand(5000);
printf("cislo %d", cislo);
printf("cislo %d", cislo1);

if(cislo > cislo1)
{
printf("Cislo %d je vetsi", cislo);
}
else
{
printf("Cislo %d je vetsi", cislo1);
}
vim ze takhle si to nemyslel... ale na takovy princip by to melo fungovat :)

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 18:01
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Зайчик:

pardon za odradkovani ;) nejsem zvyklej ze to musim odradkovavat rucne :)

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 18:03
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Kit:

Meta: Fórum umí i vkládat zdrojový kód. Stačí se podívat pod smajlíky.

Na podobném principu by to mohlo fungovat, pokud bys čtení vstupních hodnot dal do cyklu a do proměnné uložil vždy větší z obou čísel (proměnná, vstup).

Na seřazení čísel nebo řetězců zpravidla používám program sort. Dělá to velmi rychle a respektuje nastavení jazyka - 'ch' mezi 'h' a 'i', písmena s háčky a čárkami kam patří. Pokud to potřebuji uvnitř aplikace, použiji databázi. Je to rychlejší na vývoj i na vlastní běh.

Nahoru Odpovědět 7.8.2012 19:24
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.