Do nového roku jako lepší programátoři? Znovu otevíráme večerní školu programování. Nette framework, návrhové vzory, testování nebo vůbec poprvé kurzy ASP.NET dostupné odkudkoli v republice.
Avatar
acerik97
Člen
Avatar
acerik97:

Čau

Potřeboval bych poradit, jak udělat, abych vstupem napsal jméno text. souboru a dále pak tím vytvořil.Začínám s práci se soubory a každá pomoc by se mi šikla :)
Děkuji

 
Odpovědět 21.1.2015 13:58
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na acerik97
Jan Vargovský:
#include <fstream>

string fileName;
cin >> fileName;
ofstream out(fileName);
out.close();
FILE * file;
string fileName;
cin >> fileName;
fopen_s(&file, fileName.c_str(), "w");
fclose(file);
Editováno 21.1.2015 14:04
 
Nahoru Odpovědět 21.1.2015 14:04
Avatar
Odpovídá na acerik97
Libor Šimo (libcosenior):

pako napísal riešenie v c++, tu máš v c:

#include <stdio.h>

int main(void)
{
    FILE *fw;
    char nazov[50];

    printf("Zadajte nazov suboru s priponou .txt : "); // napr.: slon.txt
    scanf("%s", nazov);
    if ((fw = fopen(nazov, "w")) == NULL)
        printf("Subor %s sa nepodarilo otvorit.\n", nazov);
    else
        printf("\nSubor %s bol vytvoreny.\n", nazov);
        if (fclose(fw) == EOF)
        printf("Subor sa nepodarilo zavriet.\n");

    return 0;
}
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 22.1.2015 12:10
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.