Diskuze:

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) American English version English version

Avatar
Matyáš Černohous (Matesak):

Zdravím, snažím se uložit data z listu do XML, ale při ukládání se to chová jako kdyby v listu nebyly uloženy žádné data i když do listu data ukládám. databaze.pride­jUkol(textBox1­.Text,dateTime­Picker1.Value,"Ne");
Tady je kód tříd.

public class Databaze
    {
     public List<Ukol> ukoly;
 publi Databaze()
        {
            ukoly = new List<Ukol>();

        }
         public void pridejUkol(string predmet, DateTime datum, string hotovo)
        {
            Ukol uk = new Ukol(predmet, datum, hotovo);
            ukoly.Add(uk);
        }
     }

public class Ukol
    {
        public string Predmet { get; set; }
        public DateTime Datum { get; set; }
        public string Hotovo { get; set; }

        public Ukol(string predmet, DateTime datum, string hotovo)
        {
            Predmet = predmet;
            Datum = datum;
            Hotovo = hotovo;
        }

a tady to uložení xml

XmlWriterSettings settings = new XmlWriterSettings();
                   settings.Indent = true;

                   using (XmlWriter xw = XmlWriter.Create("xma.xml"))
                   {
                       xw.WriteStartDocument();

                       xw.WriteStartElement("Ukoly");

                       foreach(Ukol uk in databaze.ukoly) //tady to nevytáhne žádné data...
                       {

                           xw.WriteElementString("Predmet",uk.Predmet);
                           xw.WriteElementString("Datum",uk.Datum.ToShortDateString());
                           xw.WriteElementString("Splneno",uk.Hotovo);


                       }
                        xw.WriteEndElement();
                       xw.WriteEndDocument();
                       xw.Flush();
                   }

Díky

 
Odpovědět 21.3.2014 15:06
Avatar
Odpovídá na Matyáš Černohous (Matesak)
Luboš Běhounek (Satik):

Nemela by ta druha cast kodu byt v nejake funkci te tridy Databaze?
Takhle to vypada, ze ji mas jinde :)

Jinak hod si tam breakpoint na ten foreach a podivej se, jestli tam nejake ukoly jsou.

Nahoru Odpovědět 21.3.2014 15:13
:)
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Matyáš Černohous (Matesak):

Jo, měla :) špatně jsem to zkopíroval... :D
ok, nějak to zkusím :D(ještě jsem s tím nepracoval...)

 
Nahoru Odpovědět 21.3.2014 15:18
Avatar
Odpovídá na Matyáš Černohous (Matesak)
Luboš Běhounek (Satik):

To se rozhodne nauc, jakmile se naucis pouzivat breakpointy a krokovat program, tak pro tebe bude hledani chyb hracka :)

Nahoru Odpovědět 21.3.2014 15:26
:)
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Matyáš Černohous (Matesak):

Nějak jsem to s pomocí YT rozchodil :D a vypadá to, že v listu nejsou žádné data... ale absolutně nevím proč o_O

 
Nahoru Odpovědět 21.3.2014 15:30
Avatar
Odpovídá na Luboš Běhounek (Satik)
Matyáš Černohous (Matesak):

Tak už jsem to vyřešil. Měl jsme tam špatnou instanci databáze. Díky za pomoc :)

 
Nahoru Odpovědět 21.3.2014 17:56
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.