Diskuze: "Blbuvzdorný" int.Parse()

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) "Blbuvzdorný" int.Parse() American English version English version

Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:

Nevíte jak udělat "blbuvzdornou" funkci int.Parse(), v mém případě mám na mysli aby mi to neházelo chybu když zadám jinou hodnotu než číslo? Třeba když do text boxu dám místo čísla nějákou kravinu

Odpovědět 25.8.2012 18:53
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Kit:

Můžeš tu výjimku "spolknout", ošetřit (vynadat uživateli) nebo použít funkci int.TryParse().

http://www.dotnetperls.com/int-parse

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 18:58
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

Řeší se to v seriálu, hned v úvodních dílech - Ošetření uživatelského vstupu.

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 18:59
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Theodor Johnson:

nad tryParse jsem přemýšlel, ale co mám dát do druhého argumentu (int.TryParse(text, ?))

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:01
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Kit:

Však to máš na
http://www.dotnetperls.com/int-tryparse
Ty to tam nevidíš?

Osobně bych však použil vlastní blok try-catch kolem int.Parse() a vyhodnotil ho podle svých potřeb.

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:06
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

Je opravdu dobrý nápad si nejdřívě přečíst seriál, toto jsou zbytečné dotazy.

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:

Kit: Dík z toho se to dá pochopit

sdraco: Promin, asi jsem to při učení něják záhadně přeskočil

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:09
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Kit
David Čápka:

V příslušné sekci je přímo článek s titulkem "Ošetření uživatelských vstupů" - http://www.itnetwork.cz/…skych-vstupu
Nevidím důvod pro odkaz mimo v případě, že tu je něco dobře a česky zpracované.

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:09
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
David Čápka:

No, to dělají záhadně všichni a pořád a pak se ptají stále na základní věci. Když napíši tryparse do zdejšího vyhledávače, je to hned 1. odkaz :)

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:11
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Kit:

C# neznám, zdejší tutoriály jsem nečetl. Jen jsem poslal první odkaz, který mi poskytl Google. Ručně prohrabávat zdejší tutoriály se mi nechtělo.

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:13
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
matesax:
int.TryParse(nějaký string, out nějaké int);
 
Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:19
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
matesax:

Mí to spolklo diakritiku - má tam být: nějaký string a nějaké int... (jakože proměnné typu...)

 
Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:20
Avatar
Theodor Johnson
Redaktor
Avatar
Theodor Johnson:

Tak jsem to zkusil přímo na programu a už mi to jde, jen jsem musel ošetřit meze, progress bar mi zase házel chybu že nechce číslo větší než 100, ale díky za pomoc

Nahoru Odpovědět 25.8.2012 19:21
Přecházím na "Cross-Platform Development"
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Theodor Johnson
Mediel:

u progressbaru nastav MaximumValue podle pozadovane hodnoty.

Nahoru Odpovědět 13.9.2012 13:57
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.