Diskuze: "Stackování" texboxu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) "Stackování" texboxu American English version English version

Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:

Zdravím,
chtěl bych poradit jestli nějak jde "našoupat" všechny textboxy do jedné proměnné a s těmi pak pomocí cyklu pracovat (mám 60 textboxů a nechci psát 60 řádků kódu).
Děkuji za případnou odpověd :o))

 
Odpovědět 2.8.2014 0:00
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Jan Vargovský:

Uložit si je do kolekce?

Kdyžtak existuje jedna vychytávka:

Controls.OfType<TextBox>()

To si někde uložíš a můžeš to klidně projíždět cyklem :)

Editováno 2.8.2014 0:17
 
Nahoru Odpovědět  +1 2.8.2014 0:14
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:

Ano, děkuju, ale to mne předtím taktéž napadlo (to s těmi kolekcemi). Problém je, že já nevím, jak ta kolekce má vypadat, a jelikož je toto téma tady zpoplatněné, tak se musím zeptat tady. Díval jsem se i na internet, něco jsem tam našel a nefungovalo to :)

 
Nahoru Odpovědět 2.8.2014 0:32
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Jan Vargovský:
TextBox[] textboxy = new TextBox[] { TextBox1, TextBox2, ..., TextBoxn };

Popřípadě skrz to co jsem ti říkal

TextBox[] textboxy = Controls.OfType<TextBox>().ToArray();
 
Nahoru Odpovědět 2.8.2014 1:47
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:

Na to první jsem přišel ještě dřív, než jsem sem napsal. Nefunguje to, nechce to vzít nic v těch svorkách.

Error   1       A field initializer cannot reference the non-static field, method, or property 'xxxx.Form1.textBox1'    C:\Users\xxxx\documents\visual studio 2013\Projects\xxxx\xxxx\Form1.cs  19      43      xxxx
 
Nahoru Odpovědět 2.8.2014 1:58
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
Jan Vargovský:

Ukaž mi ten kód :) pravděpodobně to dáváš takhle navenek, musíš si to dát do konstruktoru.

Editováno 2.8.2014 2:09
 
Nahoru Odpovědět 2.8.2014 2:08
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Lukáš Křehula:

Už jsem to pořešil, dal jsem to do toho konstruktoru a funguje to :))
Děkuji za pomoc

 
Nahoru Odpovědět 2.8.2014 14:37
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.