Diskuze: aktualizace DB

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) aktualizace DB American English version English version

Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
martin.vip:

Ahoj, jak řešit aktualizaci databáze. Mám WF aplikaci, která mi prochází data na sítovém disku a ukládá cestu a nějaké další informace do databaze. Jak vyřešit to když aplikaci spustím aby mi pokaždé neukladala do db již existující udaje z disku. Aby mi uložila jen nové položky???

Díky moc

 
Odpovědět 14.7.2015 19:55
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
Odpovídá na martin.vip
MrPabloz:

Co tak se vždy zeptat databáze zda existuje takový záznam a pokud ne, tak teprv poté ho do databáze vložit?

Tedy něco ve stylu:

SELECT id FROM Tabulka WHERE nazev = 'XXX';

Pokud to vrátí 0 záznamů, tak použít na data INSERT

INSERT INTO Tabulka (nazev) VALUES ('XXX');

Samozřejmě to vše pomocí SqlConnection a SqlCommand atd. :)

Nahoru Odpovědět  +1 14.7.2015 20:01
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
Odpovídá na MrPabloz
martin.vip:

jj, něco vyzkouším... šlo mi o co nejrychlejší možné řešení, které bude schopno projít přes 10000 souborů

 
Nahoru Odpovědět 14.7.2015 20:10
Avatar
MrPabloz
Člen
Avatar
Odpovídá na martin.vip
MrPabloz:

ono to není tak časově náročné jak si myslíš :) Není rychlejší řešení, než to porovnat (stačí správně položit sql dotaz) :)

Nahoru Odpovědět 14.7.2015 20:20
Harmonie těla a duše, to je to, oč se snažím! :)
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
martin.vip:

jj právě správně položit dotaz... já to zkoušel procházet přes cyklus for next a to je jasně pomalé...

 
Nahoru Odpovědět 14.7.2015 20:21
Avatar
vodslon
Člen
Avatar
Odpovídá na martin.vip
vodslon:

Ahoj, já sql neumím, takže to ber spíše obecně, ale určitě vím(google potvrdil), že tam jde psát něco ve stylu insert into values a ted where not exist(select...... ), kde vnoříš pod dotaz, který Ti zkontroluje, jeslti to tam je....

 
Nahoru Odpovědět 15.7.2015 9:21
Avatar
martin.vip
Člen
Avatar
martin.vip:

jo díky, už jsem to vyřešil :-)

 
Nahoru Odpovědět 16.7.2015 18:33
Avatar
vodslon
Člen
Avatar
Odpovídá na martin.vip
vodslon:

Napiš jak si to vyřešil, at jsme chytřejší :)

 
Nahoru Odpovědět 18.7.2015 9:54
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.