Diskuze: App VPF s relačnou databázou

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) App VPF s relačnou databázou American English version English version

Avatar
Libor Šimo (libcosenior):

Ahoj, potrebujem poradiť.
Chcem si napísať aplikáciu v c# VPF s relačnou databázou vo VS 2013 express s podmienkou, že mi to pojde na winXP.
Je to možné a ak áno, čo všetko je potrebné nastaviť, aby to išlo?

Odpovědět 4.8.2015 10:44
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Michal Štěpánek:

Možné to samozřejmě je, jen musí být v aplikaci nastaven .NET maximálně 4, protože to je maximum, co XPčka zvládnou. A překvapivě na těch XPčkách musí být .NET 4 nainstalován. Aplikaci lze udělat i pro nižší .NET (třeba 3.5), ale ta nepodporuje GridView. A jestli můžu doporučit, nainstaluj si místo " VS express" verzi VS Community. Je tam i desktop, i web vše pohromadě a je tam více možností než v express verzi.

Nahoru Odpovědět 4.8.2015 11:14
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Libor Šimo (libcosenior):
  • VS Comunity je tiež voľné ako express?
  • nastavenie app na .NET 4 sa nastavuje kde? Môžeš to prosím upresniť?
  • v prílohe je čo mám na winXP
Nahoru Odpovědět 4.8.2015 11:38
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Michal Štěpánek:
  • VS Community je taky zdarma, jen je omezeno licenčně, že by se v tom neměly vytvářet komerční projekty. Má však téměř stejné nástroje jak VS prof.
  • Pravým tlačítkem na projekt (vpravo v SoultionExplorer) levým na Properties a v záložce Application je volba Target framework...
  • Na tom XP je to OK

EDIT: Volba .NET se dá udělat už při vytváření projektu...

Editováno 4.8.2015 12:19
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 4.8.2015 12:18
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Nahoru Odpovědět 4.8.2015 13:31
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Libor Šimo (libcosenior):

Keď v managerovi vytváram tabuľku, je tam premenná typu nvarchar(50) a nvarchar(MAX).
nvarchar(50) sa môže predpokladám zmeniť napr. na nvarchar(100), teda je to možné nastaviť podľa potreby.
Je to tak?

Editováno 4.8.2015 19:59
Nahoru Odpovědět 4.8.2015 19:58
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Odpovídá na Libor Šimo (libcosenior)
Michal Štěpánek:

Ano, to číslo v závorce je počet znaků v tom "nvarcharu"

Nahoru Odpovědět 4.8.2015 21:22
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Nahoru Odpovědět 4.8.2015 23:19
Aj tisícmíľová cesta musí začať jednoduchým krokom.
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Michal Žůrek (misaz):

ve VS Community můžeš vytvářet komerční aplikace, ale nesmíš být firma s více jak 250 počítači nebo obrazem více než milion USD ročně.

Nahoru Odpovědět 5.8.2015 1:45
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Štěpánek:

Díky za info, ani nevím, kde jsem k tomu tvrzení přišel... 8-)

Nahoru Odpovědět 5.8.2015 6:16
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
qwertyW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
qwertyW:

https://www.visualstudio.com/…gal/mt171547
Ale zároveň plati: Pokud neplatí nic z výše uvedeného a nejste podnik (definovaný níže), může software současně pro účely vývoje a testování vašich aplikací používat až 5 vašich individuálních uživatelů.

Nahoru Odpovědět 5.8.2015 8:34
Programuji, tedy jsem.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.