Diskuze: Appka s přístupem do DB

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Appka s přístupem do DB American English version English version

Avatar
Michal Šolc
Člen
Avatar
Michal Šolc:

Ahoj lidi,
dostal sem za úkol udělat aplikaci s přístupem do DB za pomoci Entity Framework. Zadání zní- Vespod má být vrstva Entity, dále model, pak webové API služby JSON a ty se mají konzumovat webovou aplikací. Tak kdybyste mě někdo mohl prosím alespoň nasměrovat a tak obecně prozradit "co tím básník chtěl říct".Klidně jen poslat odkazy s příslušnou dokumentací, sám vůbec nevím kde hledat, jsem do programování relativně nový. Moc díky za odpovědi :).

 
Odpovědět 16. dubna 23:47
Avatar
Odpovídá na Michal Šolc
Michal Štěpánek:

Začal bych tady..., nicméně vlastní iniciativa při hledání se ti do budoucna velmi vyplatí...
http://www.itnetwork.cz/…ork-localdb/

Nahoru Odpovědět  +1 17. dubna 9:12
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Michal Šolc
sadlomaslox25:

co presne znamena dostal za ukol ? ten tvuj prispevek me prijde trosku komicky. napises ze v programovani si relativne novy ale pak napises ze mas delat enterprise n-tier aplikaci s ORM. to je jak kdybys rekl jestli nemame rady pro sikovneho zubare ktery ma jit zitra provest transplantaci srdce. :-D

 
Nahoru Odpovědět 17. dubna 11:08
Avatar
Michal Šolc
Člen
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Michal Šolc:

No, proste bych potřeboval vedet jak na to.. Líbí se mi tvoje přirovnání, tak nejak se totiž cítím :-D. Mám na to nejaký čas se to naučit, a už sem dost hledal a k jednotlivým vecem sem toho našel opravdu dost ale nikde jak to skloubit dohromady. Takže sem spis takovej zubař co bude transplantaci srdce provádět za 2 měsíce a do té doby se to potřebuje naučit, takže kdyby někdo znal nějakej článek, video, cokoli co sem jeste nenašel, budu moc vděčný.

 
Nahoru Odpovědět 17. dubna 13:04
Avatar
Odpovídá na Michal Šolc
sadlomaslox25:

No ona teorie je k tomu hodne slozita a taky je tam strasne moc pristupu ale pro tvoje potreby bych na to asi sel pres Entity Framework 4+ (idealne posledni v6). Pristup bych zvolil Code First protoze tak mas relativne ciste model tridy. Tady ty model ( POCO) tridy bych pak prepouzil ve vsech vrstvach aplikace. web api je jednoduche a json serializaci dela samo. web je pak jedno v jake technologii udelas.

jako tutorial me prijde pouzitelne aj toto http://www.asp.net/…ework/part-1

 
Nahoru Odpovědět 17. dubna 13:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.