Avatar
cest123
Člen
Avatar
cest123:

Otázka je jednoduchá, jak je možné dostat ASP MVC projekt na web?

Při zvolení ve VS: "new>web site" není možné zvolit template MVC. Bude to fungovat, pokud na web nahraju nějaké template, vytvořené přes vytváření normálního projektu?

 
Odpovědět 13.4.2014 10:14
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
BlugW:

Dělá se to přes Deploy pokud ho hosting podporuje, pokud ne tak pres System Files.

Ale jak uploadnout DB netuším :-/

Nahoru Odpovědět 13.4.2014 10:50
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na cest123
Lako:

Možná se divíš, proč nedostáváš žádnou odpověď, ale tvoje otázka je dost zvláštní. Mícháš dohromady různé věci... Vůbec nechápu to se těma templatama- uh? Máš prostě hotový web, který ti běží na lokálu a snažíš se ho dostat někam na hosting? nebo v jaké seš fázi?
Přes new- website to určitě na hosting nedostaneš... jak píše Bogdan - nejlepší je použít deploy, nebo klasické ftp...

 
Nahoru Odpovědět 14.4.2014 10:38
Avatar
cest123
Člen
Avatar
cest123:

Mám udělaný web(projekt) v MVC 4(VS 2013), mám tento hosting http://www.aspone.cz/…Freehosting/
http://www.aspone.cz/…specifikace/
A chtěl bych ten projekt dát na ten hosting.

 
Nahoru Odpovědět 14.4.2014 16:38
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na cest123
David Čápka:

Mělo by stačit jen zkopírovat projekt na FTP. Musíš se ujistit, že máš u všech dll (těch z MVC) zaškrtnuto copy local, aby byly i na serveru. Jinak jak již bylo řečeno, VS na to má nějaké to udělátko.

Nahoru Odpovědět 14.4.2014 17:36
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
cest123
Člen
Avatar
cest123:

Kopírovat packages je teda nutné ?

 
Nahoru Odpovědět 14.4.2014 18:50
Avatar
Odpovídá na cest123
Michal Štěpánek:

To je jednoduché, zkus to tam dát bez toho packages a uvidíš... Je to "pudová" záležitost, buďto to "pude" nebo to "nepude"...
Nikdy jsem "aplikaci" na web nedával, ale myslím si, že packages asi ke svému fungování aplikace potřebuje, ale je to jen můj neověřený názor.

Nahoru Odpovědět 14.4.2014 21:43
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Ľuboš Čurgó
Redaktor
Avatar
Odpovídá na cest123
Ľuboš Čurgó:

Nie packages nie su potrebne, vo webconfigu nastav <compilation debug="false" ... /> a obsah projektu skopiruj na ftp

 
Nahoru Odpovědět 14.4.2014 22:38
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
BlugW:

Jak říkám, nejjednodušší je kliknout pravým na Název projektu v solution explorer, pak kliknout na Publish, a vybrat si, ale uplně jednoduché je si vybrat Publish method: File System, a cestu kam to chceš uložit, např. plocha .
On ti vygeneruje soubory které jen potom zkopíruješ na FTP, v tomhle už nejde nikde udělat chybu.

PS: Když jsme u toho, pokud mám v projektu více DD (např. 10 modelu = 10DB) jak to jednoduše dam na hosting? To je všechny tam musím nahrat ručně?

Diky

Nahoru Odpovědět 15.4.2014 9:24
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na BlugW
David Čápka:

DB máš většinou pro celou aplikaci jen jednu.

Nahoru Odpovědět 15.4.2014 11:52
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
BlugW:

No to jo, myslel jsem to tak že v DB máš hodně tabulek, psal jsem to ráno a pospíchal :D

Když mám např. v DB 10tabulek. Tak jestli je nějaká finta na upload, nebo to musím vše přepisovat?
V MYSQL je to jednoduše vygenerují si .sql soubory, a hodím je do databáze přes navicat, jak je to u MSSQL?

Nahoru Odpovědět 15.4.2014 13:14
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Odpovídá na BlugW
Michal Štěpánek:

Záleží na tom, kam to chceš "šoupnout". Třeba Forpsi má "SQL Database Publishing Wizard", kde si jednoduše naklikáš tabulky z DB a on to přenese na server, kde máš DB na hostingu...

Nahoru Odpovědět 15.4.2014 15:09
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
BlugW:

Mám hosting od Active24. A tám normálně MSSQL(https://mssql.active24.cz), prohledal jsem tam jak si naklikat tabulky jako v PHPMyAdmin, ale nic nenašel.

Nahoru Odpovědět 15.4.2014 15:21
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Odpovídá na BlugW
Michal Štěpánek:

Forpsi to taky nemá přímo u té databáze, jen nabízí ten prográmek (SQL Database Publishing Wizard) ke stažení, tam si nastavíš svou DB na lokálu(nebo kde ji máš) a DB u nich na serveru a pak to ten prográmek převede nebo spíš naimportuje k nim do DB...

Nahoru Odpovědět 15.4.2014 15:34
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
BlugW:

Jinak oni podporují WebMatrix, s kterým jako vždy neumím :D, takže by teoreticky šlo nějak uploadnout už hotové databaze co jsou v projektu ne?

Protože např. když si představím nějaký velký projekt, s XXX tabulkami, tak je asi naprd každou tabulku naklikávat do new databaze.

PS: Neví někdo proč většina hostingu v CZ/SK nepodporuje WebDeploy?

Editováno 15.4.2014 15:37
Nahoru Odpovědět 15.4.2014 15:36
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Avatar
Michal Štěpánek:

Mrkni se sem, třeba z toho něco vyčteš a třeba se to bude dát použít i na import na active24...

https://support.forpsi.com/…-server.aspx?…

je to balíček od Mrkvosoftu, tak by to mohlo fungovat i u toho tvého hostingu...

Editováno 15.4.2014 15:38
Nahoru Odpovědět  +1 15.4.2014 15:36
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
BlugW
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 15.4.2014 15:39
Pořiď si mac na www.appletrh.cz. Novinky a zajímavosti ze světa Apple na https://www.applemagazin.eu
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 17 zpráv z 17.