Avatar
Michal Žůrek (misaz):

Ahoj, dělám stránku v ASP.NET (něco jako dost osekané WebForms, asi jako kdybste psali PHP kód ve VB.NET spár bonusy navíc.). Mám databázi (viz obrázek tabulky), vytvořil jsem DataSet a přetál na designer databázi (viz další obrázek). Pak mám soubor page.aspx:

<%@ Page ContentType="text/html" %>

<script runat="server">
        Public Property title As String
        Public Property content As String

        Public Sub Page_Load()
                ' Část1
                Dim page As String = Request.PathInfo
                If page <> Nothing Then
                        page = page.Substring(1, Request.PathInfo.Length - 1)
                Else
                        page = "index"
                End If

                ' Část2
                Dim ds As SAmpleBlog.SampleDataSet = New SAmpleBlog.SampleDataSet()
                ' m1
                Dim item = ds.Articles.FindByTitle(page)

                ' m2
                Dim q = From a In ds.Tables(0).Rows

                Dim neco = ""

                If IsNothing(item) Then
                        title = "404"
                        content = page
                        Exit Sub
                End If

                title = item.Title
                content = item.Content
        End Sub
</script>
<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <title><% Response.Write(title)%></title>
</head>
<body>
        <%      Response.Write(content)%>
</body>
</html>

Moje představa je, že v části jedna dostanu z url za lomítkem nějakou stránku, pokud není žádná použije se index. Pak se vytvoří dataset a na pokus jsem vyzkoušel dvě možnosti (m1, m2) ani jedna nic nevrátí. Myslím si že chyba není ani v databázi ani datasetu, ale ve webové stránce. jenže kde?

Odpovědět 6.6.2014 20:30
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Michal Žůrek (misaz):

jo ještě ty obrázky

Nahoru Odpovědět 6.6.2014 20:31
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
coells
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
coells:

Datasety jsem sice už roky nemusel používat, ale pokud si dobře pamatuji, tak new Dataset() prostě vytvoří Dataset, ne? Napojení do databáze musíš udělat přes SqlConnection a DataTable adapter. Takhle máš pouze v paměti transakční Dataset, který sice bude fungovat, ale data, samozřejmě, neobsahuje.

 
Nahoru Odpovědět 6.6.2014 20:46
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Michal Štěpánek:

Ve web.config bys měl mít nějaký connectionstring do databáze a ve stránce nějaký SqlDataSource, který je přes connectionstring do DB napojený. Pak dáš do stránky nějakou komponentu, např. GridView, který je navázán na SqlDataSource...

Editováno 6.6.2014 22:15
Nahoru Odpovědět 6.6.2014 22:15
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.