Diskuze: Autodetekce COM portu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Autodetekce COM portu American English version English version

Avatar
Martin Gabriel:

Zdravím,

už přes půl hodiny se snažím najít způsob, jak automaticky hlídat COM porty a nic funkčního nenacházím.

Potřebuju odchytávat připojení nového zařízení na COM za běhu programu.
Např. aby se při připojení zařízení objevil MessageBox.

Potřebuju, aby to jelo pod Win8, Win7 a snad by to mohlo podporovat ještě Win Vista.

Slyšel jsem, že existuje nějaký event, který tohle dokáže odchytnout, ale pod Win8 nefunguje... nevím, co je na tom pravdy, googlím, nic nenacházím. :-/

Kdyby někdo věděl, tak budu vděčný za jakoukoli radu. :)

PS: momentálně jedu na Win8

Odpovědět 24.10.2013 14:31
"Be the change you want to see in the world" - Michael Scofield
Avatar
Juraj Mlich
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 24.10.2013 14:45
Vždy je lepšie učiť sa z cudzích chýb, než z vlastných chýb.
Avatar
Odpovídá na Juraj Mlich
Martin Gabriel:

To jsem taky našel..
Odpověď s upvote radí, že nejlepší možnost je dát to přes výběr zařízení. Takže s refresh tlačítkem... tuto možnost už v programu mám, ale čím víc musí uživatel nastavovat věcí, tím vyšší je na něj kladena náročnost...
Potřebuju prostě user-friendly řešení. Když připojím zařízení, samo by se mělo spárovat s programem.

Editováno 24.10.2013 15:14
Nahoru Odpovědět 24.10.2013 15:13
"Be the change you want to see in the world" - Michael Scofield
Avatar
Panda38
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Martin Gabriel
Panda38:

Připojení zařízení ke COM portu systém nemůže rozeznat (není k tomu HW podpora), to musí řešit programátor tím že obíhá všechny COM porty a zkouší se zařízením komunikovat. Uživatel může jen v konfiguraci programu některé COM zakázat když ví že tam má něco jiného. Jedině že bys měl na mysli USB-COM virtual port, ten se dá detekovat přes FTDI DLL knihovnu, ale stejně se musí zkusmo navázat komunikace se zařízením a dotázat se zda tam je.

 
Nahoru Odpovědět  +1 24.10.2013 15:21
Avatar
Odpovídá na Panda38
Martin Gabriel:

Dík! :)

Čili tak, abych neovlivnil běh programu, tak obíhání COM portů musím rozjet na novém Threadu s nějakým tím timeoutem, že?

Jo a to jsem zapomněl dodat - jedná se o USB-COM virtual port. Na tu knihovnu se podívám.

Tak ještě jednou dík! =)

Nahoru Odpovědět 25.10.2013 9:28
"Be the change you want to see in the world" - Michael Scofield
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.