Diskuze: Avocado - source code

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Avocado - source code American English version English version

Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Зайчик:

Zdravím, jelikož na mě pánové z Czechgeeks poslední dobou nemají moc čas, aby mi zkontrolovali zdrojové kódy Avocada, rozhodl jsem se že to hodím sem. Určitě budete mít nějaké připomínky a podobně, popřípadě co vylepšit, co jde zjednodušit nebo nějaký jiný nápad a až potom bych jim to poslal. Tak tedy prosím nějaké chlapce / děvčata, co dělají v C#, aby se mi mrkli na zdrojové kódy. Kritiku uvidím rád. Předem díky. 8|

https://www.dropbox.com/…q/2Ypm1-gMpP
Jsou tam soubory jak jednotlivě, tak v raru celý projekt.

Odpovědět 8.12.2012 21:09
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Michael Olšavský:

Nedíval jsem se na to nějak do detailů, spíš sem to rychle projel (zítra to dokončím), ale narazil jsem na pár možných vylepšení. Za prvé, ten kód se mi zdá občas zbytečný. Kdyby si to vzal trochu víc objektově a rozřadil to nějak inteligentněji do tříd, bylo by možné jednodušeji v budoucnu přidávat a vylepšovat aplikaci. Pak by se také myslím více hodilo místo čtení txt souborů používat nějaký jiný typ jako cls nebo rovnou databázy. U toho přidávání adresáře projektu by mohlo být vybrání složky místo pouhého vybrání souboru, ale ani já nevím jak na to, takže si na to vždy musím napsat svůj souborový prohlížeč.

Jinak je to vzhledově pěkné a přehledné. Ke vzhledu možná jen aby bylo možné otevřít přehled i po kliknutí na pole daného projektu a při přidávání nových projektů automaticky po kliknutí do pole smazat staré texty v poli. Jak jsem říkal, zítra si to ještě trochu projdu, ale už asi nebudu mít co vytknout.

 
Nahoru Odpovědět 8.12.2012 22:28
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
Зайчик:

Jojo zapisovat vše do DB je dobrá věc to tam pak šoupnu. Zápis do souborů jsem dělal v průběhu takže jsem používal více souborů a když jsem to dodělal tak už jsem si na to nevzpoměl díky. Ta poznámka k textboxu v projektech.. taky super dík. ;)

btw : Víc objektově? Tyjo snažil sem se co nejvíc a co nejvíc to zjednodušovat už fakt nevím co bych. :(

Nahoru Odpovědět 8.12.2012 22:34
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Michael Olšavský:

Tak co třeba brát každý projekt jako objekt?

 
Nahoru Odpovědět 9.12.2012 10:31
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:

Vzhledově i ergonomicky je to velmi zdařilé, uživatelé budou mít radost. Co jsem úplně nepochopil je "The path to the project" (cesta k projektu), kde místo jedné cesty, jak říká nadpis, zadávám 2 soubory. K čemu jsou ty soubory? Chápal bych výběr složky a souboru.

Co se týče kódu, tak mě také zaráží, že tam není ani jedna třída. Projekt by určitě měl být jako objekt. Dále je tma pár switchů, kterým úplně nerozumím, např. výběr ikonky k projektu by stačilo udělat tak, že k obrázku ikonky (pictureboxu nebo jak to máš řešené) napíšeš její jméno do vlastnosti Tag, celý switch odpadne.

Nahoru Odpovědět 9.12.2012 11:16
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:

Zkoušel sis to zkompilovat? Je jedna cesta k projektu alias třeba "exe" a druhá třeba k souboru .cpp. Takže ty dvě cesty jsou tak v pořádku. (pokud nemyslíš něco jiného)

Jednu tam mám na ukládání souborů ]:> (měl jsem tam 3 třídy ale pří upravování jedna úplně odpadla a ty dvě sem nacpal do jedné) výběr ikony jsem udělal přes sender (přišlo mi to jako dobré řešení protože mám na všechny pictureboxy jednu metodu). Zkusím to přes ten tag, bylo by super kdyby to bylo pryč vyloženě se mi to tam nelíbí, ale nevěděl jsem jak se toho zbavit. Dík

Nahoru Odpovědět 9.12.2012 11:47
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:

Přes sender to uděláš stejně, jen použiješ (sender as Neco).Tag, kde bude třeba "ikonacpp", to zadáš u vlastností toho pictureboxu.

Nahoru Odpovědět 9.12.2012 18:25
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.