Avatar
Elsus
Člen
Avatar
Elsus:

Měl bych dotaz ohledně naprogramování "grafického" rozhraní u konzole v C#-u
Právě pracuju na jedné hře a zarazily mě dva problémy, se kterými se nevím rady

Ten první je nastavení pozice metody "Console.Read­Line()"
Chtěl bych ho totiž dostat např. doprostřed obrazovky, ale ne a ne ho tam dostat. Vždycky se mrcha dostane zpět na levý okraj.

Druhým problémem je "grafické rozhraní" mé hry.
Představoval jsem si to jako tři okna vedle sebe (2 čtverce a pod nimi úzký obdelník) a každé by plnilo svou funkci. Všechny by byly updateované na konci uživatelského vstupu a uživatel by interagoval pouze s jedním. Všechny by měly svou vlastní třídu a všechny by měli instanci v nějaké vyšší třídě, která by je vykreslovala a brala by od uživatele vstupní info.

Děkuji za každou odpověď.

 
Odpovědět 26.8.2014 20:21
Avatar
sadlomaslox25:

no 1 je Console.SetCur­sorPosition a ve 2 nevidim zadny problem.

 
Nahoru Odpovědět 26.8.2014 21:31
Avatar
Elsus
Člen
Avatar
Elsus:

Diky za rada, zitra zkusim, akorat u toho druheho bych spis potreboval pomoct sestavit kod. Slo by s tim set cursor pos. a potom tam vykreslit to herni okno, ktere se generuje ve tride...? Jakoze nejdriv vykreslim okno 1, pak dam set cursor pos. a tam vygeneruju okno 2 a to same u okna 3 dalo by se to?

 
Nahoru Odpovědět 26.8.2014 22:19
Avatar
Elsus
Člen
Avatar
Elsus:

radu*

 
Nahoru Odpovědět 26.8.2014 22:19
Avatar
Elsus
Člen
Avatar
Elsus:

Tak vyreseno, diky moc za radu! pomohla! :)
Ted se ale objevil problem novy, ale hru mi neznici, takze pokud se nevyresi, tak nic. Potreboval bych s pomoci MCI zjistit, jestli hudba prestala hrat... Slo by to? Chci tam ve hre poustet pisnicky, ale kdyby hralo furt to same dokola, tak by to hrace omrzelo, tak me napadlo, ze by se nahodne vygeneroval cislo a podle nej by se pustila urcita skladba, a jak by dohrala, tak by se losovalo cislo nove (treba z pole) a jak by dohraly vsechny songy, tak by se pole obnovilo a jelo by to cele znova, ale jak sakra zjisti, ze uz ten song prestal hrat aby se vybral novy :D

Diky za kazdou radu :)

 
Nahoru Odpovědět 27.8.2014 9:11
Avatar
sadlomaslox25:

http://msdn.microsoft.com/….110%29.aspx

umi prehrat pouze JEDEN ZVUK SOUCASNE ( i pri vice instancich SoundPlayeru) a zvlada asi jen wav. pouzit ve vlastnim vlakne a zacyklit.

 
Nahoru Odpovědět 27.8.2014 22:03
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.