Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:

Caute, vo svojej aplikacii spustam konzolovu aplikaciu ktora ma konfiguracny subor. V tomto subore sa nachadza nazov servera. Vo svojej aplikacii chcem nazov nacitat do textboxu a ale tak aby ho uzivatel vedel aj zmenit (cize smena sa ulozila do konfiguracneho suboru). Viete mi prosim helfnut?
PS: da sa nastavit text box aby nebol vidiet ten ramik (myslim aby hol uplne preihladny - splival s formularom)

Dakujem

 
Odpovědět 23.12.2014 7:17
Avatar
Odpovídá na exponsk
Michal Štěpánek:

Trošku by sis měl ujasnit, co vlastně chceš: vo svojej aplikacii spustam konzolovu aplikaciu, chcem nazov nacitat do textboxu. Tak máš konzoli, nebo formulář?
Konfig. soubor je pravděpodobně ve formátu XML, takže se mrkni na "práce se soubory XML" a tam se dozvíš vše potřebné...

Editováno 23.12.2014 8:38
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 8:36
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:

Ospravedlnujem sa skusim to popisat takto:

Mam externu aplikaciu (konzolovu) ktora ma svoj vlasny konfiguracny subor.
Ja chcem naprogramovat svoju apliakaciu (formular) ktory bude vediet citat a editovat konfiguracny subor tej konzolovej aplikacie.

Dufam ze uz som dobre popisal co potrebujem ;)

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 9:12
Avatar
Odpovídá na exponsk
Michal Štěpánek:

Aháááá, už jsem "na správný sjezdovce". Je ten konfigurák ve formátu XML souboru?

Nahoru Odpovědět 23.12.2014 11:01
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
exponsk:

nie jedna sa len o txt subor.
Tvar:

server name server.adress.net
app path c:\app.exe

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 11:09
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:

Chcem vytvorit formular ktory v txt suboru vyhlada riadok ktory obsahuje "server name" zobrazi hodnotu v danom riadku "server.adres­s.net"do textboxu. A ak ho uzivatel prepise v textboxe tak sa to ulozi do toho txt suboru.

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 11:14
Avatar
Odpovídá na exponsk
Michal Štěpánek:

Tak se mrkni sem
http://www.itnetwork.cz/…-soubory-txt
tam bys měl najít vše potřebné...

Nahoru Odpovědět 23.12.2014 11:48
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na exponsk
sadlomaslox25:

http://msdn.microsoft.com/….110%29.aspx

dulezita je ta cast "Settings that are application-scoped are read-only"

alternativne je mozne pouzit jiny scope, resource files, nebo "vlastni" Xml serializaci.

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 12:45
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:

Dakujem za odpovede ale neviem to nejako pozuit :(
Ja netusim presne cislo riadku preto potrebujem nacitac vsetky a zistit ci sa zhoduje prva cas riadku "servername server.adress.net"
V tomto pripade "servername" a zobrat hodnotu "server.adress.net" a s tou pracovat.

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 13:35
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:

Nema c# nejaku podporu prase s config files?

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 13:43
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na exponsk
Jiří Gracík:

Configem myslíš ini? Json? Xml? Ini nativně podporované není (pokud se nepletu), ale jsou pro něj slušné knihovny. Microsoft se tě vždycky bude snažit znásilnit k XML nebo databázi. Json myslím nějak mizerně podporovaný je.

Nahoru Odpovědět 23.12.2014 13:54
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
exponsk:

Jedna sa o textovy subor ktory ma takyto tvar

DatabaseDirectory C:\Program Files (x86)\DB
ServerName database.clamav.net

Cize mozno vedel c# pracovat ako s INI suborom.

 
Nahoru Odpovědět 23.12.2014 14:00
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na exponsk
Jiří Gracík:

Vypadá to trochu jako ini. Najdi si správnou syntaxi ini souborů a knihovnu pro čtení a nebude v tom problém. (nebo si ji napiš sám, ale kdo by se s tím dělal ...)

Nahoru Odpovědět 23.12.2014 18:11
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:

Chlape tak ty si mi teda pomohol. Keby som to vedel tak to tu asi neprosim o pomoc :P

 
Nahoru Odpovědět 29.12.2014 10:24
Avatar
Odpovídá na exponsk
Michal Štěpánek:

Dej sem kus toho konfigu, použij tlačítko pro vložení kódu, abychom pořádně viděli strukturu.

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 8:07
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:
DatabaseMirror database.server.net
DNSDatabaseInfo current.server.server.net
Editováno 30.12.2014 8:12
 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 8:11
Avatar
STP
Člen
Avatar
Odpovídá na exponsk
STP:
string DatabaseMirror;
       string DNSDatabaseInfo;
       private void NacistConfig()
       {
           using (StreamReader reader = new StreamReader("c:\\xxx.config"))
           {
               string line;
               while ((line = reader.ReadLine()) != null)
               {
                   if (line.Contains("DatabaseMirror"))
                   {
                       DatabaseMirror = line.Replace("DatabaseMirror", "").Trim();
                   }
                   if (line.Contains("DNSDatabaseInfo"))
                   {
                       DNSDatabaseInfo = line.Replace("DNSDatabaseInfo", "").Trim();
                   }

               }
           }
       }

Jestli to chápu tak potřebuješ něco takového.

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 9:29
Když umřít, tak online!!!
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:

STP vies mi to tu trosku opisat ako to funguje?

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 9:42
Avatar
STP
Člen
Avatar
Odpovídá na exponsk
STP:
while ((line = reader.ReadLine()) != null)
                {   //Pocházím všechny řádky
                    if (line.Contains("DatabaseMirror")) // pokud radek obsahuje slovo "DatabaseMirror"
                    {
                        DatabaseMirror = line.Replace("DatabaseMirror", "").Trim(); // tak ho nahradím prázdným řetezcem a oříznu bílé znaky.
                        // a měl bych dostat hodnotu toho co zbylo :)
                    }
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 9:46
Když umřít, tak online!!!
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
Odpovídá na STP
exponsk:

Lenze ako spravim to aby sa nacitala hodnota z konfiguraku do textboxu a nasledne sa dala cez textbox prepisat - upravit konfigurak?
prosim berte ma ako uplne zaciatocnika. DAKUJEEEM

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 10:33
Avatar
Odpovídá na exponsk
Michal Štěpánek:

Kdyby ses podíval sem
http://www.itnetwork.cz/…-soubory-txt
jak jsem ti radil už 23.prosince, tak bys to tam našel...

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 11:11
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:

Michal ale ja som si to pozeral. Tam ale nie je riesene to co potrebujem. Nemam tam vobec ziadne vyhladavanie, ziadne orezavanie a pod...

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 11:21
Avatar
Odpovídá na exponsk
Michal Štěpánek:

Musíš se taky podívat na základy práce s textovými řetězci a ne hned skočit do změny konfigurace aplikací...

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 11:59
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
exponsk
Člen
Avatar
exponsk:

Michal ja suhlasim ale programujem to co potrebujem a bohuzial je to prave zmena konfigu :(

 
Nahoru Odpovědět 30.12.2014 15:42
Avatar
Odpovídá na exponsk
Michal Štěpánek:

To chápu, ale bez znalosti základů se programovat nedá...

Nahoru Odpovědět 30.12.2014 18:19
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 25 zpráv z 25.