Diskuze: c# serial port

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) c# serial port American English version English version

Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

Zdravim,
mam v projektu použitý sériový port(komunikace s arduinem). Když se k němu přistupuji ve Form1.cs, tak de úplě v pohodě, ale problém nastává, když s ním chci něco dělat ve vedejších třídách, tak tam prostě "neni"(např když si z Form1.cs přelezu do port.cs, tak se chová, jako kdyby neexistoval).
Očividně bude třeba ho tam nějak naimportovat, ale otázka zní jak?
A potom bych se eště chtěl zeptat, jak ve vedlejších třídách pracovat s tim, co mam ve Form1.cs(jako když chci ve Form1.cz použít něco z třídy port.cs, tak je třeba tam tu přidu naimportovat

private Port porty = new Port();

ale jak se dá takhle naimportovat Form1.cs do jiných tříd)?
Děkuji

Odpovědět 17.5.2014 18:30
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

proč importovat?
1.) dej si ten port do nějaké statické třídy
2.) každé třídě ho předej v konstruktoru.

Nahoru Odpovědět  ±0 17.5.2014 18:33
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět  -1 17.5.2014 18:34
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 17.5.2014 18:38
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Michal Žůrek (misaz):

protože ten port je v aplikaci jednou, přijde mi to jako lepší řešení než v každé třeba z 10 třídě to dávat do konstruktoru.

Nahoru Odpovědět 17.5.2014 18:52
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

začni tím, že se v C# naučíš OOP.

Nahoru Odpovědět 17.5.2014 18:52
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.