Diskuze: C# windows forms - záložky

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) C# windows forms - záložky American English version English version

Avatar
Samik11
Redaktor
Avatar
Samik11:

Ahoj, máte někdo zkušenost s tvorbou záložek ve WFA? Mě napadá akorád umístit nahoru třeba radiobuttony a všechno umístit do kontejnerů (panelů), které by se pak zobrazovaly.
Díky :)

Odpovědět 9.2.2013 14:42
„Radost vidět a rozumět, to je nejkrásnější dar přírody.“ Albert Einstein
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Avatar
Samik11
Redaktor
Avatar
Samik11:

dík, jen numím hledat :D mrknu se na to....

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 14:59
„Radost vidět a rozumět, to je nejkrásnější dar přírody.“ Albert Einstein
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 15:42
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Samik11
Redaktor
Avatar
Samik11:

Hele začal jsem v tom něco psát a musím říct ze mě to zaujalo. Syntaxe skoro stejná jako v Javě, možná i jednoduší ale hlavně to VS je naprosto boží... :)

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 16:31
„Radost vidět a rozumět, to je nejkrásnější dar přírody.“ Albert Einstein
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Samik11
Зайчик:

jak říká 'matesax' použij 'tabContol' a vždy když přidáš záložku tak si akorát vytvoříš vlastně novej tab a tím to hasne ;)

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 16:40
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Samik11
David Čápka:

Neblbni, teď už tu bude na Javu jen Fugiczek a já jsem připravil soutěž :D

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 16:53
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samik11
Petr Nymsa:

Dej si pozor aby sis na VS nezvykl natolik jako já :D

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 16:54
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Samik11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Samik11:

Jo, je to dost pohodlný :D

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 17:01
„Radost vidět a rozumět, to je nejkrásnější dar přírody.“ Albert Einstein
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Fugiczek:

Aspon se nebudu muset snazit :-D

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 17:03
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
Зайчик:

však i ty se jednou přidáš k nám! :D

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 17:18
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Fugiczek:

To fakt nehrozi, jsem na c# alergicky :-D

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 17:19
Avatar
Samik11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
Samik11:

Co ti na jazyku vadi? Nebo ti jen vadi, ze na devbooku je velka presila C-sharpistu? :D

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 17:27
„Radost vidět a rozumět, to je nejkrásnější dar přírody.“ Albert Einstein
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samik11
Fugiczek:

Nevadi mi jeho presila zde. Nechci zde rozepisovat co mi na nem vadi, vedlo by to zbytecne k flamu.

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 17:29
Avatar
Samik11
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
Samik11:

Ok, ale celkem by me to zajimalo, protoze ja jak ho prozkoumavam vic a vic, tak se mi i vic libi. :)

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 17:34
„Radost vidět a rozumět, to je nejkrásnější dar přírody.“ Albert Einstein
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Samik11
Fugiczek:

Tak kdyz te to tak zajima tak ti par veci napisu

  • c# ukradl zdrojaky javy, proto ji je tak i podobny (prosim nestourejte do tohoto bodu, kazdy ma na to svuj nazor)
  • c# zacal se hodne rozvijet smerem do Win 8, ktery se mi totalne nelibi, je delany hlavne na tablety a hry se tam nedaji hrat (jen pro priklad treba PlanetSide2 s beta drivery na grafiku 0-1fps, na Win7 mam ~50fps)
  • zkoncil vyvoj XNA, v jave mam o hodne vic na vyber u takovyhle frameworku/enginu ale ja radsi si pisu sam vsechno odznova :-)
  • jako webklient je zde jadro z IE, v jave je jadro z WebKitu na kterem jede treba Chrome nebo Safari
  • VS jsem pouzival kdyz jsem dekompilovaval programy v c# a prepisoval, nejak me neoslovilo, zbytecne preplacane, hromadu veci nevyuziju (mozna jdou prebytecne veci smazat z nabidky ale nezabiral jsem se tim), taky me vadi ze ma VS i placenou verzi u javy je vsechno free a oslovil IntelliJ IDEA ktery je jednoduchy, prehledny a kdyz se nauci zkratky ma spoustu moznosti
  • neni multiplatformni, ano urcite mi tu hodne lidi bude rikat ze je projekt mono, jenze neni to dokonaly, nevidel jsem jediny znamy program napsany v monu

Mozna mi tu nekdo rekne ze c# ma vic veci nez java, treba LINQ nebo lambda. Jenze LINQ je pomaly a lambda je v Jave 8.

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 17:57
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
David Čápka:
  1. Souhlasím
  2. Souhlasím
  3. Je Monogame, to je stále živá a plně multiplatformní implementace XNA, jede to i na mobilech
  4. Za Webkit ho velmi jednoduše změníš
  5. VS určitě není přeplácané :)
  6. Souhlasím, ale v 99% ti to nevadí
  7. Argument "LINQ je pomalý" je nesmyslný, protože v něm nejde o rychlost :)
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 18:04
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
David Čápka:

Jinak poslední dobou dělám v Javě a docela se mi líbí, ale taky mi tam vadí několik věcí, hlavně některé části knihoven jsou nekvalitní.

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 18:06
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Fugiczek:

Ktere knihovny se ti zdaji nekvalitni?
3. hromada smartphonu ma android na kterem nejlip jede c++ nebo java
4. to je mozny ale v zakladu je proste IE :-D
5. je to hodne spekulativni protoze kazdy to muze citit jinak, ale hodnodit jazyk podle IDE je nejspis urcite blbost :-)
7. a co v nem jde? :-)

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 18:14
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
David Čápka:

3. Ano, to má, jen říkám, že C# to má taky.
7. Je to unifikovaný způsob jak se dotazovat nad daty různého typu, technologicky je to velmi vysokoúrovňové a abstrakce vždy stojí výkon. To je jako když C++káři vysvětluješ, že Java je sice pomalejší, ale kód kvalitnější, víš kam tyhle debaty vedou :) Jinak zas tak pomalé by to být nemělo a podporuje to multithreading.

EDIT: Jo, ještě ty knihovny. No ty standard library, je v tom bordel, třeba práce s datem a časem je za trest, potřebuji několik tříd, v C# mám jednu.

Editováno 9.2.2013 18:22
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 18:21
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Fugiczek:

S tym datem a casem souhlasim, je v tom bordel. Nastesti ted v Jave 8 bude nova API na to pod jmenem JSR 310. Balicek by to mel byt myslim javax.time.*; Mela by tam byt lepsi praci s tym i s ruznymi casovymi pasmy.

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 18:27
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 18:29
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
Petr Nymsa:

Windows 8 a podpora driverů nebo her je naprosto stejná jako u Win7. Nyní je lepší použít drivery pro Win7 i když já osobně už používám drivery přímo pro Win8. Win8 jsou rychlejší, čistší a vývoj aplikací pro nové rozhraní je celkem zajímavý. Co se týče ještě her, hry tam fungují všechny bez problému :)

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 18:37
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Fugiczek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Fugiczek:

Vsechny hry co hraji tak se na Win 8 sekaji a na Win 7 mi jedou krasne plynule. Dela to tak i vsem co znam. Sice jsou Win 8 rychlejsi ale hry si na tom nezahraji a navic jsem si vsiml ze strankovani ve Win 8 zbytecne moc zatezuje HDD. Ten vyvoj na Win 8 se mi nelibi, a ten jeho vzhled prizpusobenej tabletum taky ne.

 
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 18:51
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
Зайчик:

Mě by hrozně zajímalo proč, když každému říkám že dělám v C#, tak hned do mě začne jet že je to sračka a že není multiplatformní... to bych zabíjel. Stejně většina firem dělá apps pro Microsoft - Apple (DOTNET, Objective C) protože to používá největší populace lidí typuju Windows - 50%, MAC - 40% a 10% linux.. tak ať si linuxáci dělaj vlastní app stejně to těch 90% vůbec nezajíma. :) doufám že teď nespustím nějakou vlnu linuxáku, který mi budou říkat jak to používá moc lidí :P a že je nutnost dělat apps i pro linux když už se udělá pro apple a microsoft :D tak na to mám hned odpověď : podle mě se na linux dělají akorát náhražky aplikací co už jsou pro mac/windows, tak se je linuxáci snaží napodobit aby to měli i oni. (v)

EDIT : Teď dostanu pěknou sodu od Kita :[

Editováno 9.2.2013 19:02
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 19:02
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:

Jsi dost vedle, Windows mají přes 90%, Linux nemá ani 1% :P

EDIT: http://en.wikipedia.org/…ting_systems

Editováno 9.2.2013 19:06
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 19:04
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:

však apple používá celá amerika ne? :D to je podle mě víc než 9% ale u toho linuxu je to smutný :D jak říká každej linuxák "darovanému koni na zuby nekoukej", ale když jsou ty zuby rozmlácený a já ho krmit nechci ;) tak stejně umře :D

EDIT : hmm 7% to taky není moc ;)

Editováno 9.2.2013 19:07
Nahoru Odpovědět 9.2.2013 19:06
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:

když se někdo zeptá proč DOTNET? - tak my tohle příjde jako jasná odpověď co říkáš? :D

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 19:10
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Зайчик
David Čápka:

Apple je mediálně nafouknutý, používá ho jen určitá komunita lidí (webdevelopeři, grafici, muzikanti nebo ti co mají moc peněz :) )

Nahoru Odpovědět  +1 9.2.2013 19:28
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Fugiczek
Petr Nymsa:

U nás ze školy celkem hodně lidí používá Win8 a nikdo nemá problémy s nejvnovějšími hramni typu Dead Space 3, nejnovější Far Cry apod. Nevím co máš za sestavu ale my problémy nemáme :). Ale se stránkováním na HDD souhlasím.

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 19:31
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Зайчик:

Čistá pravda. ;)

Zirko, kámoš má taky WIN8 (jedinej člověk co osobně znám a má 8 :D ) ale problémy s hrama určitě nemá. Jen když je zapíná tak je musí pouštět s určitou kompatibilitou ;)

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 20:00
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Petr Nymsa:

Některé hry potřebují trochu víc času než jenom kliknout a hrát. Občas si taky hraju s kompatibilitou ale jinak problémy nemám.

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 20:22
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Зайчик:

zajmavé jak se TabControl dostal až k Dead Space 3

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 20:33
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Petr Nymsa:

Poslední dobou je zde na devbooku úplně běžné že se z jednoho tématu, stane několik témat, které se většinou točí okolo Java vs C#

Nahoru Odpovědět 9.2.2013 20:35
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 34 zpráv z 34.