Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Dobrý den,
zajímalo by mě jestli by mi někdo mohl vysvětlit C# API co to je nebo nasměrovat abych to pochopil od základů. Prostě řečeno nasměrovat tak abych pochopil co je C# API. Vyznám se v C# a SQL z toho co nás učili na Střední škole. Učitel se zmínil že existuje také jistě API ale nic k tomu neříkal . Takže rád bych kdyby byl někdo tak hodný a vysvětlil mi to nejlíp nebo odkázal někam kde pochopím. Moje angličtina je průměr a některé texty okolo programování co jsou hodně odborné mám velký problém pochopit. Takže budu moc rád za jakoukoliv pomoc.

(Prosím pokud můžete tak bud tě shovívavý a blbý komentáře si nechte pro sebe. Rád bych se to naučil, a proto píši sem zda by mi někdo nepomohl kdo to zná a vysvětlil mi to případně.)

Děkuji

Odpovědět 8. ledna 14:39
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
Odpovídá na Veganekk
sadlomaslox25:

no nejak nevim co si ty nebo vyucujici predstavuji pod pojmem C# api. podle me je to jen nic nerikajici slovni spojeni. to bys musel upresnit co presne te zajima nebo co si pod tim pojmem mame predstavit.

 
Nahoru Odpovědět 8. ledna 16:01
Avatar
Marian Benčat
Redaktor
Avatar
Marian Benčat:

Každá žena má také svoje API. Tím chci říct, že v tomto případě mi to přijde opravdu jako nějaký buzzword o vyučujícího, pod kterým si lze představit cokoliv.

 
Nahoru Odpovědět 8. ledna 16:05
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Petr Čech (czubehead):

To je snad API něčeho napsané v C#, ne? Prostě si najdi libovolný článek o API a pak to jen implementuj v C#, to průměrný programátor zvládne.
Nebo myslíš ASP.NET API?

Nahoru Odpovědět 8. ledna 17:07
Why so serious? -Joker
Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Furt nic nerikajici. Muze nekdo upresnit nez vic? To co pisete mi fakt nerika nic. Zkousel jsme neco najit ale moc to nechapu takze bych rad nejakou informaci. Dostanu ji tady nebo ne ?

Nahoru Odpovědět 8. ledna 19:51
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Petr Čech (czubehead):

My totiž netušíme, o čem to mluvíš. Třeba se pletu, ale "C# API" ani nedává smysl. Smysl by dávalo API v C#

Učitel se zmínil že existuje také jistě API

Ano, určitě, ale API čeho? Programovací jazyk sám o sobě nemá API.

Nahoru Odpovědět 8. ledna 19:56
Why so serious? -Joker
Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Asi jaem b k be položil noji otázku. Skolu jsem ukoncil a samo me zajina co je Api v c# a rad bych se dozvěděl o ton vice.
Abych vedel jak to schrnout a kde začít. Byl bych rad kdyby mi to nekdo vysvětlil treba pres Skype. Dekuji a omlouvam se za nejasnosti

Nahoru Odpovědět 8. ledna 20:08
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Jakub Šárník:

Samo o sobě neexistuje žádné "API v C#".
API je popsané např. na wikipedii: https://cs.wikipedia.org/wiki/API
Konkrétně jde pak vytvořit v každém normálním jazyce.
Proč tě to ale zajímá, když očividně netušíš vůbec, o co jde?

 
Nahoru Odpovědět 8. ledna 20:15
Avatar
P(r)D
Člen
Avatar
Odpovídá na Veganekk
P(r)D:

API(Application Programming Interface) je v podstatě knihovna pro určitej charakter aplikací. Obsahuje třídy, které obsahují metody atd. Ty potom to API používáš a usnadňuje ti to práci. (neobjevuješ znovu kolo). .NET Framework na kterym běží c# je vlastně asi taky API. (doufam že my za tohle tvrzení nedaj na itnetwork bann :D ) respektive, nevim jestli to co tvrdim je na 100% pravda. Podle mě, když si napíšeš knihovnu, pro svojí aplikaci, tak je to taky API. API tvojí aplikace.

 
Nahoru Odpovědět 8. ledna 20:37
Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Mohl by se tu vyjádrit nekdo kdo vi presne na 90% o co GO ? Abych to pochopil :)
Sice chapu ze API ma treba JAVA ANDROID a je to usnadneni k pristupu k jadru systemu jako je nitification ale zajima me jestli by mi nekdo pomhl jak stim pracovat abych pochopil co a jak :) dekuji

Nahoru Odpovědět 9. ledna 2:44
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
P(r)D
Člen
Avatar
Odpovídá na Veganekk
P(r)D:

kamo nejvic to vi google, kdyz si vyhledas info a vytvoris si na to svuj nazor, tak uz to nikdy nezapomenes a bude to pravda ;) pak budes nekde pracovat s typkem jako ty a budete se o tom hadat a bude to sranda ;)

 
Nahoru Odpovědět 9. ledna 4:40
Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Zkousel neco ale moc to nechapu jenz na to moje eng nestaci pokud bys cetl muj prvni prispevek. Maji to moc odborný a mam problem tomu porozumet. Proto hledam pomoc zde ns ceskem foru :)

Nahoru Odpovědět 9. ledna 4:57
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
Lukas C#
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Lukas C#:

Možná bude nejlepší, když si takové jednoduché API napíšeš sám :-) ---> Normálně vytvoř nový projekt C# - knihovna DLL. Vytvoř si něco takového:

/// <summary>
/// Přejmenuje zadaný soubor
/// </summary>
/// <param name="stareJmeno">Celá cesta ke sávajícímu souboru</param>
/// <param name="noveJmeno">Celé jméno nového souboru</param>
public void PrejmenovatSoubor(string stareJmeno, string noveJmeno)
{
    try
    {
        FileInfo soubor = new FileInfo(stareJmeno);
        soubor.MoveTo(noveJmeno);
    }
    catch
    {
        MessageBox.Show("Nastala chyba při přesunu/přejmenovávání souboru.");
    }
}

Zkompiluj to, někam si tu DLL ulož, otevři nový projekt, nareferencuj si tuto DLL, a můžeš vesele zavolat PrejmenovatSoubor uvnitř tvého programu, aniž by jsi se musel obtěžovat s tím, jak to uvnitř funguje :-)
Takže tohle bude asi C# API pro práci se souborovým systémem :-D. No takhle nějak by to mělo fungovat.
Když se voří API, tak proto, že máš k dispozici jenom málo funkcí, a potřebuješ dělat často nějakou činnost, při které musíš volat furt ty samé fce dokola ---> dejme příklad: Potřebuješ kreslit na monitor, ale jedinou funkci, kterou máš, je DrawPixel(int x, int y, Color color); Když chceš namalovat jen blbý obdélník, tak musíš psát dva FOR cykly atd. No tak uděláš to co před chvílí ---> vytvoříš si (třeba) DLL, a napíšeš si vlastní funkce: DrawRectangle(int x1, int x2, int y1, int y2, Color color); DrawCircle(int stred, int polomer, Color color);
kde to implementuješ pomocí kdovíjakých technik :-) ---> ale pouze jednou. Tuto knihovnu poté budeš využívat ve svých programech. Toto je API podle mých vědomostí, doufám, že nepíšu blbosti, a že ti to pomůže :-)

 
Nahoru Odpovědět  +1 9. ledna 7:52
Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Tohle je konečně něco co mi dává vetsi smysl. Myslis ze bys byl tak hodny a mohl mi pres Skype jeste vic vysvetlit :) tuto problematiku.
Pokud jsme pochopil tak mam vytvorit novy projekt ale jen jsem nepochopil stou knihovnou ddl jak a co. To si mam nejakou knihovnu ddl privolat ze systemu jako **user32.ddl **?? Nebo jak si to presne myslel :)
Pochopil jsme to tak ze se jedna o soubor procedur, funkcí, tříd, protokolů atd. nějaké knihovny, os, nebo platformy, které můžeš při programování využít. Je to tak ?

Nahoru Odpovědět 9. ledna 9:09
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
joci
Člen
Avatar
Odpovídá na Veganekk
joci:

Tu mas nieco o tom ako to DLLko vytvorit
https://msdn.microsoft.com/…ary/3707x96z(v=vs.90).aspx
Pripadne ak sa nechces hrat s CMD, mozes vo VS vytvorit novy projekt -> Library.
Potom vo svojom programe musis pridat odkaz(referenciu) na dany subor.dll. V Solution Manager klikni pravym na References -> Add reference

Potom sa musis v svojom kode zmienit o tej kniznici:

use NazovTvojhoNamespace;

Dufam ze som pomohol.

Nahoru Odpovědět 9. ledna 16:44
Svet patrí tím, ktorí sa neposerú.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 15 zpráv z 15.