Avatar
jt.e
Člen
Avatar
jt.e:

Mám ještě začátečnické dotazy:

  1. Musím použít Dispose(), vždy když to třída podporuje?
  2. Kdy nastavit vlastní třídu jako IDisposable a co do funkce Dispose() umístit?
 
Odpovědět 2.10.2015 20:30
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jt.e
Jan Vargovský:
  1. Nemusíš, ale měl bys.
  2. Když tam máš nějaké resources (typicky asi další věci, které implementují IDisposable).
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 2.10.2015 20:33
Avatar
jt.e
Člen
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
jt.e:

Takže, pokud má třída bude obsahovat objekty IDisposable, do vytvořené funkce Dispose(), zavolat Dispose() těchto objektů?

Editováno 2.10.2015 20:38
 
Nahoru Odpovědět 2.10.2015 20:37
Avatar
jt.e
Člen
Avatar
jt.e:

Díky moc.

 
Nahoru Odpovědět 2.10.2015 21:03
Avatar
Gramli
Redaktor
Avatar
Odpovídá na jt.e
Gramli:

Podle me nemusis, dokud nechces pouzit using. Ja to pouzivam, kdyz si delam nadstavbu nejakeho pripojeni (napr. pripojeni k databazi) nebo cteni souboru..

Nahoru Odpovědět 2.10.2015 21:08
Kdo to říká ten to je...
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Gramli
Jan Vargovský:

Když si třeba hraješ s grafikou nebo fonty, tak ty určitě nepoužíváš jen jednou a nevytváříš je pro každé překreslení znova. Pak je máš normálně jako fieldy u třídy a měl bys je po sobě uklidit.

 
Nahoru Odpovědět 2.10.2015 21:34
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.