Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Zdravím,
řeším teď jeden problém s vlastním internet protokolem. Vše mám v registrech zapsané a funguje, ale mám problém s tím, že když na webu v URL, nebo příkazovém řádku ten protokol zavolám, tak se mi aplikace zapne znovu a jiná, ale to já nechci když už na té 1. je uživatel přihlášen. Moje otázka zní jak tohle vyřešit? Nejideálnějším řešením by asi bylo při loadu té aplikace zištění, jestli je aplikace zpustěna se zvláštními parametry (to už mám) a když ano zavolá je již do spuštěné aplikace a ta ty data zpracuje, jenže nemám zdání jak na to a jestli vůbec to jde.
Díky moc za odpovědi.

 
Odpovědět 21.7.2012 0:09
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na denoy
David Čápka:

Ahoj, ano, určitě to jde a také se to dělá. Řešil jsem něco podobného v jiném jazyce, kde jsem chtěl aby se při spuštění aplikace zkontrolovalo, zda již neběží a případně se této běžící řeklo, aby se přesunula do popředí. Jde vlastně o předání zprávy vláknu, způsobů je více, já jsem používal myslím mutex.

Nahoru Odpovědět 21.7.2012 0:36
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Podívám se na to alespoň vím, jaks e to řeší. mě to právě napadlo proto, protože v PHP jsem řešil něco podobného a to klient volal jQuery skrytě dotaz co 5 sekund, jestli už jsou jeho data k dispozici a nechtěl jsem využít MySQL protože by to byla velká zátež, tak při dokončení akce na kterou čekal se jednoduše vytvořil soubor s jeho ID a v tom skrtém postu se jen kontrolovalo, jestli soubor existuje, jestli ano je vše hotovo, tímto se výhnu zátěží v databázi.
Napadlo mě něco podobného i teď, třeba vytvořit soubor a apliakci ihned zavčít a když bude apliakce spuštěná bude co X sekund kontrolovat, ejstli soubor existuje, když ano byl zavolán v URL ten protokol, jenže mi to příjde naprosto zbytečné a jsem si jist, že takhle profesioální apliakce neběží a nějak mezi sebou komunikovat musí, tak jsem tady.

Díval jsem se na ten mutex, jedná se o System.Threading že? našel jsem teď článek na programujte.com, jdu si to přečíst a dám vědět, zatím díky za odpověď takhel v noci :)

 
Nahoru Odpovědět 21.7.2012 1:20
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na denoy
David Čápka:

Nemáš zač, jinak tady se řeší to posílání zpráv s pomocí mutexu: http://www.codeproject.com/…y-To-Restore

Nahoru Odpovědět 21.7.2012 7:51
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.