Diskuze: C# menu v konzolové aplikaci

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) C# menu v konzolové aplikaci American English version English version

Avatar
Filip
Člen
Avatar
Filip:

Zdravím,

potřeboval bych poradit s menu v konzolové aplikaci. Nějákou dobu jsem na škole dělal v klasickém C, kde se mi to povedlo ve školní práci napsat, avšak dělal jsem to dost složitým způsobem... Jiný jsem tehdy neobjevil. Jelikož jsem chtěl mít program nejen funkční, ale také vizuálně pěkný, chtěl jsem tedy dodělat menu s barvama, kde se budu pohybovat šipkama. Momentálně začínám dělat ve Visual Studiu a potřeboval bych poradit, zda se nenajde nějaký šikovnější způsob dělání takového menu... V rámci školního úkolu to tedy má být Visual Studio C# a v konzolové aplikaci.. Jen kdyby mi chtěl někdo poradit jiné prostředí :-) Na profil jsem hodil zdroják programu, který jsem napsal na škole.

Děkuji mnohokrát

 
Odpovědět 1.12.2015 10:16
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Tyhle časy jsou už dávno pryč. Konzoli lze přinutit být barevnou, ale taková ta menu ala dosové programy v textovém režimu už jen tak nevykouzlíš.

 
Nahoru Odpovědět 1.12.2015 10:28
Avatar
hj.masek
Člen
Avatar
hj.masek:

Na hezké věci bych doporučoval se podívat na: Console.Foregrou­ndColor a BackgroundColor, dale Console.SetCur­sorPosition, na menu sipkama muzes mit nejaky pole co vykreslujes furt ve while cyklus a ovsem mazes konzoli a vzdy tam ctes klavesu.. :

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět  +1 1.12.2015 15:15
Avatar
Odpovídá na Filip
Petr Čech (czubehead):

Mnohem jednodušší bude to udělat ve WPF, kde můžeš konzoli nahradit třeba ListBoxem

Nahoru Odpovědět 1.12.2015 16:19
Why so serious? -Joker
Avatar
Odpovídá na Petr Čech (czubehead)
Michael Škrášek:

Udělat menu v konzoli je jednoduché a dělat konzoli pomocí listboxu a pak udělat v listboxu ještě menu, ne to mnohem jednoduší není.

Nahoru Odpovědět 1.12.2015 16:22
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
Filip
Člen
Avatar
Filip:

Díky všem ;-) Jak budu mít řešení hotové, tak to tady hodím :-)

 
Nahoru Odpovědět 2.12.2015 8:11
Avatar
Milan Křepelka
Redaktor
Avatar
Milan Křepelka:

Tak to jsem docela zvědav. Tyhle pokusy montovat to auta parní stroj můžou vypadat poměrně zajímavě.

 
Nahoru Odpovědět  +1 2.12.2015 8:19
Avatar
Filip
Člen
Avatar
Filip:

Zdravím, nakonec jsem menu vyřešil podle návodu, který jsem nakonec našel, tak připojuji odkaz na návod.
http://www.stumblingthroughprogramming.co.uk/…-part-1.html

 
Nahoru Odpovědět 19.12.2015 12:35
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.