Avatar
T.C.C.E.R.
Člen
Avatar
T.C.C.E.R.:

Dobrý den,
po týdnu googlení a zkoumání jsem nebyl schopný vyřešit svůj problém a proto se obracím na vás doufajíc, že jste podobný problém již vyřešily, neb je dle méhho názoru jednoduchý

Odpovědět 29. září 14:08
T.C.C.E.R. [: tísr :]
Avatar
Odpovídá na T.C.C.E.R.
Michal Štěpánek:

A nebylo by dobré, když potřebuješ poradit, nám sdělit, čeho vlastně chceš dosáhnout? Co chceš načíst a kam?

Nahoru Odpovědět 29. září 15:12
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
T.C.C.E.R.
Člen
Avatar
T.C.C.E.R.:

Wow! Omlouvám se, psal jsem to na mobilu a celý dotaz včetně zasvěcení do problému se ztratil. Jasně, že z tohohle překrásného úvodu nemá nikdo šanci nic zjistit :D

Jde to nějak upravit? Není lepší založit nový článek a tento smazat? (není nejlepší popsat dotaz teprve v komentářích)

Nahoru Odpovědět 29. září 15:37
T.C.C.E.R. [: tísr :]
Avatar
Petr Stastny
Redaktor
Avatar
Odpovídá na T.C.C.E.R.
Petr Stastny:

Piš to sem. A upravovat muzes tusim jenom do 5 minut po vytvoreni prispevku

 
Nahoru Odpovědět 29. září 16:13
Avatar
T.C.C.E.R.
Člen
Avatar
T.C.C.E.R.:

Tak tedy úvod máte nahoře...

Zasvěcení do problému: Mám WPF aplikaci ve které potřebuji zobrazovat různé obrázky - jsou to sady po x kusech, ale všechny normalizované. (tím myslím, že mají stejnou strukturu a počet obrázků, pouze konkrétní data jsou jiná ) Aplikace při spuštění na základě už. vstupu zvolí jednu sadu.

To jest tak, že z XML databáze načtu adresy obrázků. Získaný string vkládám do konstruktoru BitmapImage a poté ho přiřazuji objektu Image.Source. (takto pro každý obrázek ze sady)

Při testu mi funguje absolutní adresa tzn.:

<obrazekJedna adresa="C:\aplikace\sady\sada1\obr1.png" />

pokud ale použiji relativní adresu:

<obrazekJedna adresa="sady/sada1/obr1.png" />

obrázek se nezobrazí.

Proto se ptám: Vůči čemu je cesta relativní? ( Předpokládám, že vůči exečku. ) Nevíte jak by měl vypadat formát adresy? ( při načítání databáze v kódu používám tento relativní formát a DB se načte bez problému včetně všech dat - chyba NENÍ v načtení databáze, pouze ve formátu adresy! )

Díky za odpověď - a přeji krásný den!

PS.: Omlouvám se za špatnou prezentaci dotazu hned od začátku, ale bohužel jsem trpěl dojmem, že můj skvělý mobil uchoval dotaz celý nikoli pouze první odstavec.

PSS.:
Na DB adres mám generátor, takže při nejhorším se při instalaci aplikace může vygenerovat abs. adresa, ale po přesunutí souborů by se celé graf.rozhraní zhroutilo. (Jasně že by kód mohl generovat abs. adresu sám dynamicky, ale stálo by to větší složitost kódu a tomu se chci vyhnout, když mohu bez problému adresu načíst :) )

Editováno 29. září 18:49
Nahoru Odpovědět 29. září 18:47
T.C.C.E.R. [: tísr :]
Avatar
Martin
Člen
Avatar
Martin:

Pack uri by ti mohlo pomôcť https://msdn.microsoft.com/…a970069.aspx
je toho dosť na internete

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
 
Nahoru Odpovědět 29. září 20:22
Avatar
Odpovídá na T.C.C.E.R.
Michal Štěpánek:

Být tebou, tak při instalaci vytvořím v AppData adresář, do kterého se nasypou obrázky a přistupoval bych do něj. Podívej se tady
http://www.itnetwork.cz/…e-se-soubory

Nahoru Odpovědět 30. září 7:37
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
T.C.C.E.R.
Člen
Avatar
T.C.C.E.R.:

Zdravím,
po úmorném přepisování a upravování adresy jsem konečně dosáhl úspěchu

adresaString="pack://application:,,,/sady/sada1/imh1.png"

normálně funguje, díky moc za radu koukal jsem, že jsem googlil špatná hesla. Nu co už...

jinak vytvoření "hotcache" složky je zajímavý nápad, ale myslím že v rámci téhle aplikace jsou lepší ty adresy... Ale rozhodně díky za radu, je to cesta, kterou jsem neuvažoval.

Díky moc všem, problém vyřešen!

Nahoru Odpovědět 1. října 3:00
T.C.C.E.R. [: tísr :]
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.