Diskuze: C# program POMOC :(

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) C# program POMOC :( American English version English version

Avatar
tabutak
Člen
Avatar
tabutak:

Zdravím,

mám menší problém. Dostal jsem zadání ve škole udělat program v C# (windows form) na vypočítání čisté mzdy z hrubé. Bohužel jsem tento jazyk od začátku nezachytil a teď už vůbec ničemu nerozumím. Proto hledám zde. Nemáte někdo podobný program ? Nebo by byl ochotný ho pro mě sepsat? Co nejjednodušší cestou. Bez žádné hezké grafiky, jde mi jen o funkčnost, jakkoliv.

Děkuji aspoň za přečtení.

ZADÁNÍ PŘESNÉ : Napište program, který po zadání všech potřebných údajů vypočítá výplatu za měsíc (započítejte pojištění, daně, odvody, slevy na děti, ZTP a manželku)

 
Odpovědět 20.5.2015 20:19
Avatar
Odpovídá na tabutak
Štefan Pružinský:

Aké sú tie potrebné údaje?

Nahoru Odpovědět 20.5.2015 20:21
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
Odpovídá na tabutak
Michael Škrášek:

Když sem napíšeš vzorec - tak ti vypomůžu ;)

Nahoru Odpovědět 20.5.2015 20:23
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše.
Avatar
tabutak
Člen
Avatar
tabutak:

Daň z příjmu - 15%
Sociální pojištění - 6,5%
Zdravotní pojištění 4,5%

První dítě 1117Kč/měsíc
Druhé dítě 1317Kč/měsíc
Třetí dítě 1417Kč/měsíc
Čtvrté dítě 1417Kč/měsíc

ZTP 1345Kč/měsíc
Manželka 2070Kč/měsíc (Sleva na manželku (manžela) žijící s poplatníkem v domácnosti náleží tehdy, když nemá vlastní příjem přesahující za zdaňovací období 38 040 Kč)

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 20:33
Avatar
tabutak
Člen
Avatar
tabutak:

Tu manželku bych klidně neřešil, je to dost nejasný a sám nechápu, jaký je tam ten bonus.

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 20:37
Avatar
tabutak
Člen
Avatar
tabutak:

Na matiku taky nejsem expert, ale vzorec by mohl být

Hrubá mzda: 30 000 Kč

  • 6,5 % sociální pojištění placené zaměstnancem (6,5 % ze 30 000 Kč): 1950 Kč
  • 4,5 % zdravotní pojištění placené zaměstnancem (4,5 % ze 30 000 Kč): 1350 Kč
  • 15 % daň z přijmu (15 % ze 30 000Kč) : 4500Kč

Čistá mzda po odečtení zálohy na daň a pojistného: 30 000 – 1526 – 1950 – 1350 + když zvolíme kolik dětí + ZTP ano/ne? - 15% daň z přijmu =

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 20:48
Avatar
Nahoru Odpovědět  +1 20.5.2015 20:58
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
tabutak
Člen
Avatar
tabutak:

Děkuji za upozornění, teď jsem si našel přesný výpočet čisté mzdy, kde je i uvedených 1526, omlouvám se za zmatek.

Hrubá mzda: 30 000 Kč

  • 25 % sociální pojištění placené zaměstnavatelem 7500 Kč
  • 9 % zdravotní pojištění placené zaměstnavatelem 2700 Kč

Superhrubá mzda a základ daně pro výpočet zálohy na daň: 40 200 Kč

Záloha na daň z příjmů před odečtením slev (15 % ze 40 200 Kč): 6030 Kč

  • daňová sleva na poplatníka: 2070 Kč
  • daňové zvýhodnění na jedno dítě: 1117 Kč
  • daňové zvýhodnění na druhé dítě 1317 Kč

Záloha na daň po odečtení slev: 1526 Kč

Hrubá mzda: 30 000 Kč

  • 6,5 % sociální pojištění placené zaměstnancem (6,5 % ze 30 000 Kč): 1950 Kč
  • 4,5 % zdravotní pojištění placené zaměstnancem (4,5 % ze 30 000 Kč): 1350 Kč

Čistá mzda po odečtení zálohy na daň a pojistného: 30 000 – 1526 – 1950 – 1350 = 25 174 Kč

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 21:09
Avatar
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 21:14
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
tabutak
Člen
Avatar
tabutak:

ZTP můžeme či nemusíme započítávat. Stejně jako děti a manželku. Záleží jestli jsme ZTP (nějak tělesně postižení) nebo ne. Jestli máme děti, nebo ne. :) Pokud jsem to pochopil správně.

A mockrát děkuj za tu práci, co si semnou dávate.

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 21:20
Avatar
Štefan Pružinský:

Nech sa páči:D: https://www.dropbox.com/…tusup2ODKCRa?dl=0
Je to v C# WPF. Výsledok tvojho príkladu sedí. Prikladám aj obrázky.

Nahoru Odpovědět 20.5.2015 21:47
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
Štefan Pružinský:

Ak si spokojný s riešením môžeš ho označiť:).

Nahoru Odpovědět 20.5.2015 21:56
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
tabutak
Člen
Avatar
tabutak:

Děkuji mnohokrát !! Jste záchrana, akorát mám menší problém, věřím, že to bude verzí programu?? Ve škole po nás vyžadují Microsoft visual studio 2008

Editováno 20.5.2015 22:01
 
Nahoru Odpovědět  +1 20.5.2015 21:58
Avatar
tabutak
Člen
Avatar
Odpovídá na tabutak
tabutak:

ještě skusím Win7 :)

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 22:05
Avatar
Odpovídá na tabutak
Štefan Pružinský:

Máš nízku verziu Visual Studia...

Nahoru Odpovědět 20.5.2015 22:10
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
tabutak
Člen
Avatar
tabutak:

Aha, to by mohl být docela problém, naše škola dělá na zastaralých verzích ráda :( Je nějaké řešení??

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 22:12
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na tabutak
Jan Vargovský:

Vytvoř si WPF projekt, otevři jeho projekt a kopíruj.

 
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 22:15
Avatar
Nahoru Odpovědět 20.5.2015 22:21
Najefektívnejším spôsobom debuggingu je modlitba. :)
Avatar
tabutak
Člen
Avatar
tabutak:

Tak jsem se s tím hoďku pral, snažil jsem se to nějak přepsat. Hlavně do toho Windows form aplications, ne WPF, ale nepovedlo se. Podívám se na to zítra, jestli něco dokážu vytvořit.

Moc děkuji za ochotu. Skvělá komunita.

Editováno 20.5.2015 23:06
 
Nahoru Odpovědět  +1 20.5.2015 23:05
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 19 zpráv z 19.