Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Tomáš Brůna:

Ahoj,
podařilo se mi udělat program který z počítače přes sériovou linku (třída Serial.Port) odesílá jeden znak.
Ten znak si pak už Arduino zpracuje samo.
A moje otázka zní jak tohle udělat přesně obráceně :)
Aby se z Arduina odesílal znak do PC a to si ho zpracovalo.
Bádám nad tím už hodinu a nějak si nevím rady a na netu se mi to nepodařilo vyčíst :(.
Snad jsem to napsal alespoň trochu srozumitelně, a všem předem děkuji za každou radu :).

Odpovědět 20.9.2015 20:50
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

S čím konkrétně potřebuješ pomoct? Nevíš jak Arduinem odesílat znak nebo jak ho v C# přijmout?
A chceš to posílat jako text, nebo jako bity?

Nahoru Odpovědět 20.9.2015 20:52
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
Ondřej Štorc:

No z arduina vyšel pomocí metody serial.print() (,nebo její obdoby), nějaký znaky a ty pak zpracuješ v C# pomocí té třídy SerialPort...

Nahoru Odpovědět 20.9.2015 20:59
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Tomáš Brůna:

Nevím jak to přijmout v C#. Odesílat bych to chtěl jako text.
V Arduinu jsem to zkoušel odeslat zkoušel pomocí Serial.Write("A");

Nahoru Odpovědět 20.9.2015 21:08
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
Adam Ježek:

V C# je

Serial.Read(char[] pole);

Přečte znaky na sériovém portu a nastrká je do pole
V Arduinu použij

Serial.println("A");

mělo by to fungovat

Editováno 20.9.2015 21:11
Nahoru Odpovědět 20.9.2015 21:11
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 20.9.2015 21:13
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Tomáš Brůna:

Nějak mi to nechce vzít ten kód z C#

Nahoru Odpovědět 20.9.2015 21:21
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Tomáš Brůna
Adam Ježek:

asi vim, to pole si nadefinovat uz driv a funkci to predat jenom tak

char[] pole;
serial.Read(pole);

kdyz nepude ani to, tak se na to zejtra kouknu, v C# sem uz dlouho nedelal.

Editováno 20.9.2015 22:55
Nahoru Odpovědět 20.9.2015 22:54
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Martin Gabriel:

Mrkni na event DataReceived:

https://msdn.microsoft.com/…datareceived(v=vs.110).aspx

Dole je příklad, který vysvětluje všechno, co chceš vědět. :)

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 21.9.2015 7:37
"Be the change you want to see in the world" - Michael Scofield
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Tomáš Brůna:

Omlouvám se, zkusím to zítra dneska na to nějak nedošlo

Nahoru Odpovědět 21.9.2015 20:11
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Tomáš Brůna:

Omlouvám se, tohle nefunguje vyzkoušel jsem možnost od Martin Gabriel
a ta mi funguje hned na poprvé ale i tak moc díky za ochotu pomoci :)

Nahoru Odpovědět 22.9.2015 13:36
Lepší být šprt než blbec :)
Avatar
Tomáš Brůna
Redaktor
Avatar
Nahoru Odpovědět 22.9.2015 13:36
Lepší být šprt než blbec :)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 12 zpráv z 12.