Diskuze: C# - Timer

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) C# - Timer American English version English version

Avatar
T.C.C.E.R.
Člen
Avatar
T.C.C.E.R.:

Ahoj lidičky :)

Chtěl bych se zeptat na docela jednoduchou otázku a tj.: Jak funguje Timer.

Timer časovač = new Timer(1000);

Mám WPF-kovou aplikaci, kde mají být stopky, kápu, Interval, Start, Stop atd.: (nebo myslím, že kápu) Ale jakým způsobem musím ten "časovač" dát do kódu, aby se intová proměnná "čas" každou sekundu zmenšila? Stačí jenom podmínka if do těla kódu? Jsem celkem bezradný tak vás tedy prosím, víte-li jak na to, byl bych rád, kdybyste mohli mojí otázku zodpovědět... (Případně vyráběli-li jste si vlastní WPF stopky a nevadilo by vám poslat mi kód taky by to šlo...)

Předem díky a mějte se :)

Odpovědět 27.7.2015 22:09
T.C.C.E.R. [: tísr :]
Avatar
Odpovídá na T.C.C.E.R.
Ondřej Štorc:

Aby se ti každou sekundu zmenšovala sekunda tak musíš tomu ještě přiřadit metodu, která má něco provést provést v přípdě že uplyne ten interval.
Takže by to mohlo vypadat takhle:
V hlavičce třídy:

int totalTime = 0;
Timer timer = new Timer(1000)
timer.Elapsed += new ElapsedEventHandler(timer_Elapsed);

a pak budeš mít ještě někde v té třídě metodu:

private void timer_Elapsed(object sender, ElapsedEventArgs e)
    {
        totalTime += 1;
    }

Více to mají popsaný třeba zde: http://www.dotnetperls.com/timer
Ještě by jsi se mohl kouknout třeba na zdjší tutoriál o OOP kde jsou ty události popsány aby jsi věděl proč tomu timeru "přiřazuješ" tu metodu http://www.itnetwork.cz/…ial-udalosti :)

Editováno 27.7.2015 22:21
Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět 27.7.2015 22:19
Život je příliš krátký na to, abychom bezpečně odebírali USB z počítače..
Avatar
patrik.valkovic
Šéfredaktor
Avatar
Odpovídá na T.C.C.E.R.
patrik.valkovic:

A nezapomeň nastavit AutoReset property na true (nevím jak je nastaveno defaultně).

Nahoru Odpovědět 27.7.2015 22:21
Nikdy neumíme dost na to, abychom se nemohli něco nového naučit.
Avatar
T.C.C.E.R.
Člen
Avatar
T.C.C.E.R.:

Dík :) Zítra se na to mrknu :)

Nahoru Odpovědět 27.7.2015 23:12
T.C.C.E.R. [: tísr :]
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.