Diskuze: C# WinForm app synchronizace lokální SQL databáze s webovou MySQL databází

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) C# WinForm app synchronizace lokální SQL databáze s webovou MySQL databází American English version English version

Avatar
P(r)D
Člen
Avatar
P(r)D:

Ahoj,
mám rozpracovanou aplikaci, která by měla mít data na webu, ale zároveň musí fungovat offline.
Takže tu mam takovou ideu, že se aplikace synchronizuje s webovou databází -> pak se offline budou vytvářet, nebo upravovat data -> a znova synchroniozace s webovou databází. Ten "offline režim" bude vždycky jen jeden den a případný změny dat který ten den proběhnou na webu mě nazajímaj a nepotřebuju je zachovat. Prostě ty data prakticky potřebuju jen přesunovat. Problém mam v tom, že WinForm aplikace pracuje s SQL Serverem a web je na PHP hostingu, takže to je MySQL Server. Dokážou si tyhle dvě technologie vyměňovat data? Případně máte někdo zkušenost s podobnou věcí? Jak se to dá řešit? Udělat backup webový, rozbalit ho do lokální a pak zase opačně? Chtěl bych aby to ve finále fungovalo pohou myšlenkou, nebo při nejhoršim na stisknutí tlačítka

 
Odpovědět 13. května 12:06
Avatar
Odpovídá na P(r)D
Michal Štěpánek:

Pokud máš tu aplikaci teprve rozpracovanou v začátku, doporučoval bych vykašlat se na winform a udělat to rovnou ve wpf. Jinak C# umí pracovat i s MySql databází...

Nahoru Odpovědět 13. května 12:12
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
P(r)D
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
P(r)D:

začal jsem ve WPF, ale tlačí mě čas a WPF neumim, takže sem se rozhod zvolit technologii s kterou mam zkušenosti.. každopádně, až se situace uklidní asi to zkusim překopat do WPF.

Ok, to rád slyšim, že se můžu kamarádit s MySql (plánoval jsem spáchat sebevraždu, kdyby to bylo jinak)

Teď ještě jak vyřešit tu synchronizací? Existujou na to nějaký třídy? nebo postupy? s těma backupama mi to příde těžce unprofi a nešlo by to zautomatizovat tlačítkem.. :/

 
Nahoru Odpovědět 13. května 13:20
Avatar
Odpovídá na P(r)D
Michal Štěpánek:

Hlavně bych řekl, že musíš mít do té webové DB povolen přístup i odjinud, než jen z http (standardně je to myslím zablokované)...

Nahoru Odpovědět 13. května 13:41
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Martin Gabriel:

Zajímavý problém. Pokud by nepřišel nikdo se spásnou radou, tak sem pak prosím napiš, jak jsi to vyřešil. Tohle mě docela zajímá, protože mě taky napadá řešení jen přes backup.

Btw MySQL nabízí i plug-in do Visual Studia, viz:
https://www.mysql.com/…isualstudio/

Nahoru Odpovědět 13. května 15:03
"Be the change you want to see in the world" - Michael Scofield
Avatar
Odpovídá na Martin Gabriel
Michal Štěpánek:

V podstatě bych to nevidělo jako extra problém, pokud se umíš napojit na MySql databázi... Jen standardně není povolen do webhostingových databází přístup odjinud než z webu. Pokud toto bude povolené, pak je ti už přeci jedno, jestli se připojuješ do DB někam ven nebo k sobě na DB ...

Nahoru Odpovědět 13. května 16:12
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.