Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Zdravím. Mám problém. Pracuji s CE databází. Vše mi funguje jak má, ale neukládá mi to přidaná data do databáze. Mám to napsáno takto:

string connectionString = cesta;
                using (SqlCeConnection spojeni = new SqlCeConnection(connectionString))
                {
                    spojeni.Open();
                    string dotaz = "INSERT INTO Recepty(Recept, ReceptJmeno, KatId, HodId) VALUES (@recept, @receptJmeno, @katId, @hodId)";
                    using (SqlCeCommand adapter = new SqlCeCommand(dotaz, spojeni))
                    {
                        adapter.Parameters.AddWithValue("@recept", receptRichBox.Text);
                        adapter.Parameters.AddWithValue("@receptJmeno", jmenoTextBox.Text);
                        adapter.Parameters.AddWithValue("@hodId", hodnoceni);
                        adapter.Parameters.AddWithValue("@katId", kategorie);
                        adapter.ExecuteNonQuery();

                    }

                    spojeni.Close();
                }

Můžete mi někdo poradit? Díky

 
Odpovědět 11.6.2014 17:44
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

Ten řádek

adapter.ExecuteNonQuery();

bych šoupnul až za tu složenou závorku těsně nad

spojeni.Close();
Editováno 11.6.2014 17:54
Nahoru Odpovědět 11.6.2014 17:51
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Maros2470:

Tam nebude fungovat "adapter", za tou složenou závorkou už není definován

 
Nahoru Odpovědět 11.6.2014 18:02
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Data to načíte, ale neprovede Insert, Update a Delete

 
Nahoru Odpovědět 11.6.2014 18:09
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

A nevypíše to nějakou chybu?

Nahoru Odpovědět 11.6.2014 23:37
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Michal Štěpánek:

a ty parametry, co tam jsou, dávají nějaké hodnoty?
edit: zkus to na zkoušku udělat "na hulváta" bez parametrů a ty hodnoty textboxů apod. hoď rovnou do dotazu jako "values", co to udělá...

Editováno 12.6.2014 0:53
Nahoru Odpovědět 12.6.2014 0:51
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

ještě mě napadlo, kde máš definované hodnoty těch parametrů "hodnoceni" a "kategorie"?

Editováno 12.6.2014 0:56
Nahoru Odpovědět 12.6.2014 0:55
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Maros2470:

Hodnoty jsou deklarovány na začátku programu jako int. I kdyby nebyla hodnota zadána, mělo by dojít ke změnám ostatních dat v databázi, tyto dva parametry mají povoleno null.

 
Nahoru Odpovědět 12.6.2014 6:52
Avatar
Michal Štěpánek:

Pak už mě nic nenapadá, snad jen, nemůže být problém v tom použití richboxu?

Nahoru Odpovědět 12.6.2014 7:08
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Maros2470:

Už mi to šlape. Databáze se mi zkopírovala a data se ukládaly jinde.

 
Nahoru Odpovědět 12.6.2014 12:24
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 11 zpráv z 11.