Avatar
František Pastorek:

Neustalo mi zamrza program ked sa snžím načítať subor v ktorom je prázdny riadok alebo biele znaky. Jedine co sa mi podarilo je zistit oblast kodu kde je chyba ale nedokazem pochopit preco.

//nastavenie velkosti pola Slovicka pre lepsiu pracu
            string[,] Slovicka = new string[File.ReadAllLines(path + Files.Text).Length, 2];

            //otvorenie streamu pre nacitanie laveho a praveho stlpca do pola Slovicka
            StreamReader sr2 = new StreamReader(path + Files.Text, Encoding.UTF8);

            for (int i = 0; i < File.ReadAllLines(path + Files.Text, Encoding.UTF8).Length; )
            {
                string test = sr2.ReadLine();
                if (!(string.IsNullOrEmpty(test) || string.IsNullOrWhiteSpace(test)))
                {
                    if (test.Contains(" - "))
                    {
                        string[] prevod = Regex.Split(test, " - ");
                        Slovicka[i, 0] = prevod[0];
                        Slovicka[i, 1] = prevod[1];
                        i++;
                    }
                }
            }

            sr2.Close();

chybový je tento riadok

string test = sr2.ReadLine();

Vopred ďakujem za akukolvek pomoc.

Editováno 18.1.2015 18:02
 
Odpovědět 18.1.2015 18:00
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na František Pastorek
Jan Vargovský:

Aka proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě :)

string[,] Slovicka = new string[File.ReadAllLines(path + Files.Text).Length, 2];

//otvorenie streamu pre nacitanie laveho a praveho stlpca do pola Slovicka
using (StreamReader sr2 = new StreamReader(path + Files.Text, Encoding.UTF8))
    for (int i = 0; !sr2.EndOfStream; )
    {
        string test = sr2.ReadLine();
        if (!(string.IsNullOrEmpty(test) || string.IsNullOrWhiteSpace(test)))
        {
            if (test.Contains(" - "))
            {
                string[] prevod = Regex.Split(test, " - ");
                Slovicka[i, 0] = prevod[0];
                Slovicka[i, 1] = prevod[1];
                i++;
            }
        }
    }
 
Nahoru Odpovědět 18.1.2015 18:10
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na František Pastorek
Jan Vargovský:

Btw, problém je v tom, že nahoře počítáš jako řádek úplně všechny, ale dole v cyklu už počítáš jen ty, které obsahují '-', resp. " - ".

 
Nahoru Odpovědět 18.1.2015 18:17
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
František Pastorek:

No slusneee :) tak ano robim to mozno zlozito ale vynasiel som sa so znalostami ktorými momentálne disponujem ale ano más pravdu.

A funguje to, dakujem ti moc :)

Editováno 18.1.2015 18:25
 
Nahoru Odpovědět 18.1.2015 18:25
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 4 zpráv z 4.