Avatar
Johny D.
Neregistrovaný
Avatar
Johny D.:

Zdravím, jelikož sem tady už několikrát zaslechl že goto je blbost a radši to nepoužívat, a tak bych chtěl poprosit o radu..zkouším si své zkušenosti z C#, ale za boha nemůžů přijít jak to udělat..

Tu je ukázka z kódu:

switch(volba_start_hry)
                        {
                                case 1:

                                        Console.Clear();
                                        Console.WriteLine("Nacházíš se na rozcestí, před sebou vidíš ceduli: Vlevo: Hostinec; Vpravo:\nStarý mlýn" +
                                                          "\n\nKudy se vydáš ?\n\n" +
                                                          " 1 - Jít do hostince\n" +
                                                          " 2 - Jít do Starého mlýnu");

                                        int hostinec_mlyn = int.Parse(Console.ReadLine());

                                        switch(hostinec_mlyn)
                                        {
                                                case 1:
                                                        Console.Clear();
                                                        Console.WriteLine("Došel si k hostinci je zde jedna cesta, která vypadá že vede k řece," +
                                                                          " můžeš se\n touto cestou vydat nebo můžeš vstoupit do hostince.\n\n" +
                                                                          " 1 - Vydat se k řece\n" +
                                                                          " 2 - Jít do hostince\n" +
                                                                          " 3 - Vrátit se zpět na rozcestí");
                                                        break;
                                                case 2:
                                                        Console.WriteLine("Starý mlýn");
                                                        break;
                                        }

A jak asi každému došlo potřebuju že pokud v case 1 zmáčknu 3 vrátí mě to zpět do prvního case 1.

Všem předem děkuji za případné rady.

 
Odpovědět 20.6.2013 17:47
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Johny D.
David Čápka:

Bez pochopení objektově orientovaného programování se ti bude programovat asi špatně. Programy už dávno neskákají z místa na místo.

Nahoru Odpovědět 20.6.2013 17:56
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Johny D.
David Čápka:

Abych nepsal jen chytrácké odpovědi, tak jsem tím myslel aby sis přečetl seriál v sekci C#. Takovou textovku jsem nedavno dělal, klidně ti s tím pomohu, ale musíš nejprve pochopit OOP.

Nahoru Odpovědět 20.6.2013 18:41
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Michael Olšavský:

Na tohle mu zatím stačí obyčejný cyklus ;-) Jinak souhlasím

 
Nahoru Odpovědět  +1 20.6.2013 19:13
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Johny D.
Petr Nymsa:

Ve svých začátcích jsem používal nekonečný While a vnořené cykly, podmínky a switche... fungovalo to jenom do odoby kdy byly programy opravdu minimalistické... bez OOP těd už ani ránu :) Pokud zvládáš základy, směle přejdi ke článkům o OOP

Nahoru Odpovědět 20.6.2013 19:20
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michael Olšavský
Kit:

Na tohle se dá použít Moorův automat, ale v OOP to bude jednodušší. Ješté jednodušší a lepší to bude v databázi.

Nahoru Odpovědět 20.6.2013 19:30
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Johny D.
Neregistrovaný
Avatar
Johny D.:

No tak asi nic jiného než začít se učit OOP mi nezbývá, ale tak aspoň zase něco nového. Chtěl sem si tímto jen potrénovat jaký sem "skill" v C# :D
Vypadá to že asi nic moc :D

To sdraco: Pokud se rozhodnu v tom pokračovat rozhodně se ozvu :)

To Kit: No na databáze zatím asi nemám, ale tak se aspoň naučím OOP :)

 
Nahoru Odpovědět 20.6.2013 21:29
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Johny D.
Kit:

Právě že s databází se celá aplikace dost zjednoduší a navíc se dá hra modifikovat přímo za běhu bez přerušení.

Nahoru Odpovědět 20.6.2013 21:39
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Зайчик
Člen
Avatar
Odpovídá na Kit
Зайчик:

jj a když budeš chtít ukázat kamarádovi co jsi napsal tak mu ke hře nezapomeň přibalit třeba MYSQL server.

Nahoru Odpovědět 20.6.2013 21:42
Коммунизм для нашего будущего!
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Зайчик
Kit:

Není třeba. Takové věci dělám v SQLite, takže stačí přibalit ten jeden soubor s databází.

Nahoru Odpovědět 20.6.2013 21:49
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.