Diskuze: combobox

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) combobox American English version English version

Avatar
loobka
Člen
Avatar
loobka:

Nejde mi do comboboxu pridat pole typu double aby som scitala hodnoty cez prislusny button v c#. Dakujeeeeem

 
Odpovědět  -3 9.5.2015 21:58
Avatar
loobka
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět  -3 9.5.2015 22:09
Avatar
Jiří Gracík
Redaktor
Avatar
Odpovídá na loobka
Jiří Gracík:

Nejspíš nikdo nepochopil, co vlastně chceš. Asi bude potřeba to lépe vysvětlit.

Nahoru Odpovědět  +1 10.5.2015 1:33
Creating websites is awesome till you see the result in another browser ...
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Jiří Gracík
loobka:

Nacitam udaje z SQL a mam ich pridat do ComoBoxu a potom vypocitat sumu y nacitanych udajov

 
Nahoru Odpovědět  -1 10.5.2015 11:54
Avatar
Lukáš Červený:

Co tohle dělá v HTML/CSS fóru? :D

 
Nahoru Odpovědět 10.5.2015 14:36
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Žůrek (misaz):

pořád nikdo netuší co po nás chceš.

Rozbor tvého příspěvku:

1.) Máš Combobox
2.) Data v něm jsou načteny z nějakého SQL. nevíme jakého.
3.) chceš získat o jaká data se jedná
4.) chceš s dat nám neznámých spočítat sumu.

Řešení hádanky: pro vyřešení hádanky chybí potřebné informace.

Takže pokud po nás chceš pomoct musíš pro to něco udělat - třeba napsat co máš vůbec za data a jaký výsledek si představuješ.

Nahoru Odpovědět  ±0 10.5.2015 14:42
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na loobka
Petr Čech (czubehead):

Jestli je to úkol ze školy, napiš sem zadání.
Potom sem dej, co už máš hotové. Požij prosím tlačítko na vložení kódu hned nad textovým polem na komentář.

Nahoru Odpovědět 10.5.2015 16:11
Why so serious? -Joker
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
loobka:

Tu mam zdrojak a ja ppreebujem tie data,ktore som dostala do ComboBoxu scitat a neviem ako na to Dakujeeem.Prosiiim :)
using System;
using System.Collec­tions.Generic;
using System.Componen­tModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Window­s.Forms;
using System.Data.SqlCli­ent;

namespace WindowsFormsAp­plication1
{
public partial class Form1 : Form
{
string _cs ="Data Source =LENOVO_NTB-PC\\SQLEXPRES­S;Initial Catalog=master;In­tegrated Security=SSPI";
public Form1()
{
InitializeCom­ponent();
sql();
}

private void sql()
{
string cs = _cs;
string qs = "Select * from VYPLATA";
SqlConnection con = new SqlConnection(cs);
con.Open();
SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(qs, con);
DataSet ds = new DataSet();
da.Fill(ds, "VYPLATA");
comboBox1.Data­Source = ds.Tables["VYP­LATA"];
comboBox1.Dis­playMember = "platy";
con.Close();

}
private void button1_Click(ob­ject sender, EventArgs e)
{
sql();
}

private void comboBox1_Selec­tedIndexChanged(ob­ject sender, EventArgs e)
{

}

}
}

 
Nahoru Odpovědět  -1 14.5.2015 12:18
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Štěpánek:
  1. Na psaní kódu je tu tlačítko (druhé zprava nad tím textem, co píšeš)
  2. Co vlastně chceš sčítat?
  3. Kdy to chceš sečíst? Stiskem tlačítka, nebo při nějaké události?
  4. Kde by se měl objevit výsledek "toho" sčítání?
Editováno 14.5.2015 12:40
Nahoru Odpovědět 14.5.2015 12:40
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
loobka:

Ja som ich nacitala do Comoboxu a potom stlacenim tlacitka Suma sa to ma vypocitat a zobrazit, moze sa zobrazit aj comoboxe alebo liste

 
Nahoru Odpovědět  -1 14.5.2015 12:58
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na loobka
loobka:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Windows.Forms;
using System.Data.SqlClient;

namespace WindowsFormsApplication1
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        string _cs ="Data Source =LENOVO_NTB-PC\\SQLEXPRESS;Initial Catalog=master;Integrated Security=SSPI";
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            sql();
        }

        private void sql()
        {
            string cs = _cs;
            string qs = "Select * from VYPLATA";
            SqlConnection con = new SqlConnection(cs);
            con.Open();
            SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(qs, con);
            DataSet ds = new DataSet();
            da.Fill(ds, "VYPLATA");
            comboBox1.DataSource = ds.Tables["VYPLATA"];
            comboBox1.DisplayMember = "platy";
                        con.Close();

        }
        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            sql();
        }

        private void comboBox1_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
        {

        }


    }
}
 
Nahoru Odpovědět  -1 14.5.2015 13:11
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Štěpánek:

...stlacenim tlacitka Suma sa to ma vypocitat... Co se má vypočítat? Má se sečíst první řádek s pátým a třetí s druhým? K čemu to vlastně dáváš do toho ComboBoxu?

Nahoru Odpovědět 14.5.2015 13:36
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Štěpánek:

Proč načítáš to "sql();" po načtení formuláře a pak ještě stiskem tlačítka? A proč máš tu proceduru ve formuláři a ne v nějaké třídě?

Nahoru Odpovědět 14.5.2015 13:38
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
loobka:

ja viem ze to nie je dobre ale neviem ako to mam urobit, porad mi prosiiim

 
Nahoru Odpovědět  -1 14.5.2015 13:43
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na loobka
loobka:

co tam mam dat do toho stlacenia klavesu namiesto sql(); ?

 
Nahoru Odpovědět  -1 14.5.2015 13:45
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
loobka:

maju sa scitat platy vsetkych zamestnancov

 
Nahoru Odpovědět  -2 14.5.2015 14:36
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Štěpánek:

Pořád nevím, proč to dáváš do ComboBoxu, proč to nedáš třeba do ListBoxu? Sečíst všechny platy lze dalším sql příkazem, nebo můžeš "projít" ten ListBox a postupně sečíst hodnoty.
EDIT: Nevím, kdo si tady hraje na mínuskáře, když se jen ptáš...

Editováno 14.5.2015 15:15
Nahoru Odpovědět  +1 14.5.2015 15:15
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
loobka
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 14.5.2015 15:30
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Štěpánek:

Tak si na událost tlačítka udělej další proceduru, kde si sečteš jednotlivé platy...

Nahoru Odpovědět 14.5.2015 15:32
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
loobka:

Kde ho mam vlozit ten prikaz Sql na sumu a aky mam dat syntax

 
Nahoru Odpovědět 14.5.2015 15:36
Avatar
Lukáš Křehula
Redaktor
Avatar
Odpovídá na loobka
Lukáš Křehula:

Vypadá to jako že sama nevíš co máš dělat. Jaká data vůbec ta databáze obsahuje? Jestli třeba nemáš do comboboxu naskládat jména zaměstnanců a při změně vypočítat plat (tipuju). Bohatě by stačilo sem napsat zadání úkolu.

Editováno 14.5.2015 15:42
 
Nahoru Odpovědět  +1 14.5.2015 15:42
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Lukáš Křehula
loobka:

v databaze mam mesiac prepac nie zamestnancov a platy za jednotlive mesiace

 
Nahoru Odpovědět 14.5.2015 15:49
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Štěpánek:
private void sql1()
        {
            string cs = _cs;
            string qs = "Select SUM(platy) from VYPLATA";
            SqlConnection con = new SqlConnection(cs);
            con.Open();
            SqlCommand secti = new SqlCommand(qs, con);
            int soucet = int.Parse(secti.ExecuteScalar().ToString());
            con.Close();
            MessageBox.Show(soucet);
        }
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            sql1();

        }

Ale pokud to nebudeš mít rozděleno v třídách, tak z toho budeš mít za chvilku špagetovej maglajs.

Editováno 14.5.2015 16:00
Nahoru Odpovědět 14.5.2015 15:59
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Štěpánek:

Doporučuji ti, pročíst si zdejší tutoriály, protože bez znalosti základů se programovat prostě nedá...

Nahoru Odpovědět 14.5.2015 16:02
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Nahoru Odpovědět 14.5.2015 23:03
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
loobka
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 15.5.2015 8:43
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Štěpánek:

tak ještě označ to, co ti pomohlo jako řešení, ať je toto vlákno vyřešené...

Nahoru Odpovědět 15.5.2015 8:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
loobka:

Ja som si to urobila do dvoch comboboxov a pouzila som dva button, jedným nacitam údaje a druhým spočítam podľa tvojho sql1. Namiesto tvojho MessageBox.Show som použila comboBox2.Item­s.Add(sucet). Veľmi si mi pomohol. Ešte raz dakujeeem.

 
Nahoru Odpovědět 16.5.2015 20:35
Avatar
Odpovídá na loobka
Michal Štěpánek:

Pokud si nepotřebuješ volit podmínky příkazu pro výpis platů, tak můžeš ten ComboBox plnit hned po spuštění a výpočet dělat na událost tlačítka. Proč ten součet dáváš do dalšího ComboBoxu? To by asi bylo lepší do nějakého labelu... Na "výpis" jednoho čísla je ComboBox nevhodný a zbytečný...

Nahoru Odpovědět 16.5.2015 22:32
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
loobka
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
loobka:

Urobila som to aj s labelom a tiež to funguje dik

 
Nahoru Odpovědět 17.5.2015 15:43
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 31 zpráv z 31.