Diskuze: Console a UNICODE symboly

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Console a UNICODE symboly American English version English version

Avatar
sadlomaslox25:

Zdravim,
mam problem. Je vytvorena slozka ktera v nazvu obsahuje specialni UNICODE symbol a potrebuji tento symbol zobrazit v prikazovem radku (napr. pomoci prikazu dir).

V exploreru/total comanderu se symbol zobrazuje, ale v prikazove radce ne. Zkousel jsem zmenit charset prikazove radky i font a nepomohlo.

Mam 2 otazky:

  1. je vubec mozne zobrazit tyto speciální unicode znaky v konzoli?
  2. pokud je mozne 1, je mozne vytvorit program v C# ktery (nejspise pomoci winapi) nastavi toto zobrazeni i na klientskem pocitaci, kde bude program spusten ?
 
Odpovědět  +1 19.7.2014 3:04
Avatar
borec.peta
Člen
Avatar
borec.peta:

Myslím, že to nejde konzole to nezobrazí;)

Nahoru Odpovědět  +1 31.7.2014 9:47
嘿伙计在看什么
Avatar
Odpovídá na borec.peta
Michal Žůrek (misaz):

technicky by to nebyl až takový problém, ale výchozí písmo konzole tytot znaky neobsahuje, proto jsou místo nich čtverečky nebo otazníky. Nevím jistě možná má konzole vška i limit na ASCII nebo systémové Windows-1250.

Nahoru Odpovědět 31.7.2014 10:33
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na borec.peta
Michal Žůrek (misaz):

technicky by to nebyl až takový problém, ale výchozí písmo konzole tytot znaky neobsahuje, proto jsou místo nich čtverečky nebo otazníky. Nevím jistě možná má konzole vška i limit na ASCII nebo systémové Windows-1250.

Nahoru Odpovědět 31.7.2014 10:33
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
sadlomaslox25:

ktere vychozi pismo to neobsahuje ? zkousel sem jak to rasterove tak to lucida ale nezobrazilo se to ani jednou.

 
Nahoru Odpovědět 31.7.2014 14:49
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Michal Žůrek (misaz):

no právě. Ani rastrové ani lucida to pokud vím dobře neobsahují.

Nahoru Odpovědět 31.7.2014 15:06
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
sadlomaslox25:

a je nejaka moznost jak tam nastavit jine pismo nez zminene 3 defaultni (nejak jednoduse aby to slo provest ze c# kodu)?

 
Nahoru Odpovědět 31.7.2014 15:27
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Michal Žůrek (misaz):

ne, nauč se pracovat s okenními aplikacemi.

Nahoru Odpovědět 31.7.2014 15:28
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na sadlomaslox25
Jan Vargovský:

Můžeš si udělat svojí konzoli :)

 
Nahoru Odpovědět 31.7.2014 16:05
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
sadlomaslox25:

dik za radu ale certifikaci na "okeni aplikace" uz mam :D

 
Nahoru Odpovědět 31.7.2014 16:32
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 10 zpráv z 10.