Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

Ahoj! Snažím se napsat jednoduchý program o našem městě. Jen, že se zobrazí obrazovka, klikne se na tlačítko a zobrazí se nějaká zpráva. Chci se zeptat kolegové, dá se nějak v jednom MsgBoxu udělat nový řádek? Poradíte mi jak?

Díky.

 
Odpovědět 10.4.2015 19:18
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

použij sekvenci pro newline, \n

MessageBox.Show("První řádek \nDruhý řádek", "Okno");
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:20
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Jan Vargovský:

A kdybys to chtěl udělat lépe, tak použiješ

Environment.NewLine
 
Nahoru Odpovědět  +2 10.4.2015 19:21
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

Diky, vyzkousim. To okno tam musím ddávat?

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:25
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Jan Vargovský:

Ne, můžeš použít jakékoliv přetížení. Viz

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.messagebox.show%28v=vs.110%29.aspx?f=255&MSPPError=-2147217396
 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:27
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Adam Ježek:

To mi moc lépe nepřijde, navíc to bude delší, a účinek bude stejný, ve finále se to převede na \n

MessageBox.Show("První řádek" + Environmental.NewLine + "Druhý řádek", "Okno");
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:28
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Adam Ježek:

To "okno" je nadpis co uvidíš v horní liště toho msgboxu, není třeba, ale podle mě to vypadá líp, když tam něco je

Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:28
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

Díky.

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:30
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Michal Štěpánek:

Lepší je to, jak psal Jan Vargovský

MessageBox.Show("První řádek" + Environment.NewLine + "Druhý řádek", "Záhlaví okna");

To záhlaví okna tam být nemusí, ale vypadá to lépe, když má to okno nějaký název...

Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:30
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

Diky moc, uz jsem to pochopil. :)

Jeste mam dotaz: Da se nejak v tom MsgBoxu dát tučné písmo, nebo už to je moc?

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:32
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Adam Ježek:

co se vám všem líbí na Environment? Dyť je to jenom delší a efekt je stejnej.

" + Environment.NewLine + "
//vs
\n

Nebo mi snad uniká něco, proč by se nemělo \n používat?

Nahoru Odpovědět  +1 10.4.2015 19:32
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Jan Vargovský:

Kratší se nerovná čitelnější, protože při delším textu tam máš někde \n a hledej ho tam, ale to není ten důvod, proč se mi to nelíbí, je to moc závislé na systému. Btw, ono se tam ve skutečnosti dosadí \r\n, protože winy používají CRLF pro ukončení řádku.

 
Nahoru Odpovědět  +1 10.4.2015 19:34
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

Da se nejak tucne pismo?

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:34
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Jan Vargovský:

To už je moc, vytvoř nové okno, nastyluj ho jako messagebox a máš stejný efekt :)

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:35
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

Dobre diky.

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:35
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Adam Ježek:

Podle všeho ne ( https://social.msdn.microsoft.com/…n-messagebox?… ), nebo to aspoň není moc jednoduché, a soudím že si začátečník...
Vytvoř si v projektu další okno, dej do něj label a jenom ho otevři a nastav text labelu, to je asi nejjednodušší
//sakra, píšu pomalu :D

Editováno 10.4.2015 19:36
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:35
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

Ano zacatecnik jsem, naprogramoval jsem jen velmi zakladni kalkulacku, ale chci se posunout dal. Precejen budu delat prijmacky na SS informatiky, tak bych tam chtel prijit uz s necim. :)

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 19:39
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
LukyGame:

Tak jsem to zkusil, ale \n mi nejede. Dělám to správně? Když tam na konec napíšu středník, tak mi to hodí error. Co s tím?

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 20:41
Avatar
LukyGame
Člen
Avatar
Odpovídá na LukyGame
LukyGame:

Tak n nefungovalo, ale environment již ano, tímto bych rád uzavřel toto téma

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 20:44
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na LukyGame
Adam Ježek:

Zírám na to s otevřenou pusou, co to je za kód. Ono je nejedná o C#? Sme přeci ve fóru pro C#, nebo snad ne?

Nahoru Odpovědět 10.4.2015 21:01
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Ondrca
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Ondrca:

Jsi ve fóru .NET C# a VB, takže je tu správně :)

Nahoru Odpovědět 10.4.2015 21:03
Zase jsem o něco chytřejší
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

kód je ve Visual Basicu.

Ve Visual Basicu \n nefunguje. Musí to udělat přes konstantu vbCrLf nebo Enviroment.NewLine, ale to mi přijde až moc dlouhé.

MessageBox.Show("prvni radek" & vbCrLf & "druhy radek")
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 21:06
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Ondrca
Adam Ježek:

Neuškodilo by, kdyby autor dotazu zmínil, že dělá ve VB.
Užijte si své Environment.New­Line, já se jdu se svým \n zahrabat...

Nahoru Odpovědět  +2 10.4.2015 21:07
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Michal Žůrek (misaz):

\n je v C# samozřejmě připustitelné ve VB.NEt ani nefunguje. Visual Basic totiž nepodporuje escapovací sekvence.

Nahoru Odpovědět 10.4.2015 21:09
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Adam Ježek:

To sice vim, ale nevěděl sem, že dělá ve VB. Tak zruš jako řešení ten muj s \n a dej to Janovi

Nahoru Odpovědět 10.4.2015 21:12
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Jan Vargovský:

Já to taky nevěděl (že je to VB) a nebuď naštvaný, já ti jen poradil :)

 
Nahoru Odpovědět 10.4.2015 23:05
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Adam Ježek:

Ja nejsem nastvanej (a uz vubec ne na tebe). Jen mi vadi, ze sem tu malem rozpoutal hadku ze \n je lepsi, a pak se ukazalo ze resime VB a nejde tam :D

Nahoru Odpovědět 10.4.2015 23:08
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 27 zpráv z 27.