Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Eldest:

Ahoj, možná tady taková odpověď už je, ale já ji nenašel, tak se předem omlouvám. Hledám nějakou FREE databázi pro C#. Např. vytvořím aplikaci – pošlu ji kamarádovi a potřebuji, aby v programu viděl to stejné jako já (aplikace se připojí k DB -> stáhne data...). Prostě, aby to nebyla DB lokální, ale DB ke které se připojím odkudkoliv.

 
Odpovědět 18.3.2013 21:11
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 18.3.2013 21:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Eldest:

Ok díky. A je to i pro klasické C# - windows okna?

 
Nahoru Odpovědět 18.3.2013 21:22
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Eldest
David Čápka:

Jo ty chceš aby všichni viděli to samé. To udělej raději webovou aplikaci, jinak to je složité. Koukni na Visual WebGUI.

Nahoru Odpovědět 19.3.2013 10:26
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Eldest
Kit:

To asi nebude tak jednoduché, protože málokterý provider si zadarmo nechá hrabat v databázích.

Dá se však udělat v PHP nadstavba, která na straně serveru bude komunikovat např. s MySQL, PostgreSQL nebo SQLite. S klientem se bude bavit např. přes XML nebo JSON. Doporučuji vybavit vhodnou autentizací. Tohle se dá pořídit zdarma.

Nahoru Odpovědět 19.3.2013 10:26
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Eldest:

No pokud bych to měl ještě upřesnit: Napíšu do textboxu nějaký text -> kliknu na button -> to, co jsem zadal do textboxu se uloží do DB... Kamarád, který má tu aplikaci taky spuštěnou - např. timer kontroluje DB -> zjistí, že je nový záznam -> zprávu mu zobrazí.

 
Nahoru Odpovědět 19.3.2013 14:12
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Eldest
Kit:

To není zrovna nejlepší nápad, protože bude generovat dost velkou zátěž serveru. Zkusil jsi už nějaký chat?

Nahoru Odpovědět 19.3.2013 14:16
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
Eldest:

Nezkoušel, ale jen jsem se snažil lépe vysvětlit "jaký typ" databáze potřebuji.

 
Nahoru Odpovědět 20.3.2013 16:28
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Eldest
Kit:

A já jsem se ti pokoušel vysvětlit, že se databáze tímto způsobem nemá používat.

Nahoru Odpovědět 20.3.2013 16:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
Eldest
Redaktor
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 21.3.2013 17:36
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Já komunikuji s DB přes PHP, na web přistpuji přes HTTPS (které stojí pár korun, nebo dokonce se dá sehnat podpis i zdarma) a data posílám v url s url encoderem. Když si ty tabulky v DB dobře navrhneš a budeš indexovat, tak ti to ani tolik žrát hw nebude. Já něco podobného dělám přes webBrowser ve VS, kdenačtu stránku ve které je jQuery, který každé 3 sec posílá .post a v případě změny upraví hlavičku dokumentu v C# potom odchytávám změnu hlavičky (DocumentTitleChan­ged) a pracuju s tím dál u klienta.

Editováno 22.3.2013 9:23
 
Nahoru Odpovědět 22.3.2013 9:22
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na denoy
Kit:

Data do DB se rozhodně nemají posílat přes URL. Selecty ano, ale jakýkoli příkaz, který modifikuje data, se má posílat metodou POST. Jedním z důvodů je i ten, že to Googlebot neumí.

Nahoru Odpovědět 22.3.2013 10:14
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Kit, data myslím klienta, takže jeho ID, přes jQuery potom posílám post, navíc jsem taky chvíli hledal a nenašel, jak poslat metodu post přes HTTPS, jinak když pošlu na svém serveru z jednoho souboru do druhého data přes URL, co do toho je googlebotovi?

 
Nahoru Odpovědět 22.3.2013 23:44
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na denoy
Kit:

POST přes HTTTPS pošleš úplně stejně jako přes HTTP.

Googlebot občas dokáže vléz i tam, kam mu to zapomeneš zakázat.

Nahoru Odpovědět 23.3.2013 9:31
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.