Diskuze: Databáze AUTOINCREMENT nebo NE?

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Databáze AUTOINCREMENT nebo NE? American English version English version

Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Dobrý den
Tvořím databázi do školy neboli projekt. Ale zajímalo by mě když sní chci pracovat přes program přidávat a odebírat, hledat a tak dále tak mě zajímá. Program je jinak dvouvrstvý client napsaný v C#.NET. Je lepší udělat ID tabulek jako AUTOINCREMENT nebo normalni INT ? Nejsem si jist co použít. Asi byvh volil ID jako normální INT bez AUTOINCREMENTU. Takže děkuji za odpověd a omlouvám se, že se ptám na tak banální otázku ale jen se chci ujistit abych pak neměl problém. Děkuji s pozdravem Veganekk

Odpovědět 21.11.2014 13:28
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
vodacek
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Veganekk
vodacek:

ID primary key, int a autoincrement

jinak bys musel zjistit nejvyšší index a s ten pak navýšit o jedničku, jenomže už v tý době může jiný spojení přidat novou položku a přila by kolize, to se ti s autoincrement nemůže stát

další řešení je sekvence (pokad to ten server umí)

 
Nahoru Odpovědět  +1 21.11.2014 13:39
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Michal Štěpánek:

Proč si zbytečně chceš přidělávat práci?
Když neuděláš autoincrement, musíš si čísla hlídat sám, což je zvrhlost, protože si to ta DB umí zařídit automaticky...

Nahoru Odpovědět 21.11.2014 15:51
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Lako:

Určitě na id autoincrement, není důvod pročby ne

 
Nahoru Odpovědět 21.11.2014 15:58
Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Mockrát děkuji. Jen by mě ještě zajímalo jestli je tato database trochu dobře. Dělám na cestovní agenturu a nevím jestli je dobře udělaná.

Nahoru Odpovědět 23.11.2014 4:41
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
Veganekk
Člen
Avatar
Veganekk:

Jeste bych rad radu. Mam problem s vyhledavacim algoritmem :(. Poradil by nekdo?

Nahoru Odpovědět 23.11.2014 14:18
Rád se učím novým věcem. A věci co nechápu rád pochopím a naučím.
Avatar
Odpovídá na Veganekk
Michal Štěpánek:

Trošku konkrétněji, prosím... Co konkrétně ti nejde? Nebo spíš co chceš tím algoritmem vyhledat?

Nahoru Odpovědět 23.11.2014 15:05
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.