Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
matesax:

Dobrý den,
mám definovanou pouze databázi, vše v ní je třeba provádět kódem. Zkusil jsem SqlConnection - prvních 5 minut to šlo, pak ne (nic jsem neměnil). Hází to error, že server buď neexistuje, nebo není dostupný.

using (var sqlCS = new SqlConnection(@"Data Source=|DataDirectory|\ScriptsGML.sdf"))
{
    try
    {
        sqlCS.Open();
    }
    catch (Exception e)
    {
        MessageBox.Show(e.Message);
    }

}

Jak píši, vše před chvílí šlo...

Děkuji za případnou pomoc.

 
Odpovědět 21.9.2012 20:00
Avatar
Mediel
Redaktor
Avatar
Mediel:

Zkus restortovat SQL Clienta pro WIN :-)

Start->Nastaveni->Sluzby->SQL->Restart

Nahoru Odpovědět 22.9.2012 3:44
Nechci vám ukazovat, jak dobrý jsem já ... Chci vám ukázat, jak dobrý můžete být vy ... Když uvěříte ... V sami sebe...
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mediel
matesax:

No, pracuji pouze s textem, takže jsem to raději vymyslel přes souborový systém - 100% to půjde všem a práce s tím bude mnohem efektivnější - při startu načtu vše do 2 listů (Pouze cesty k souborům.) - dále budu upravovat jen listy, a při ukončení listy jen uložím do souborového systému...

 
Nahoru Odpovědět 22.9.2012 6:17
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

To mi zní tak, že práce s databázemi ve Windows je natolik složitá, že jim raději vyhneš a budeš to chtít dělat ručně na souborech. Přitom to má být přesně naopak. Databáze jsou tu od toho, aby nám práci zjednodušily a zabezpečily data před ztrátou.

Možná sis tu databázi při pokusech nějak poškodil a teď stávkuje. Pokud v ní máš postradatelná data, smaž ji a nechej vytvořit znovu.

Nahoru Odpovědět 22.9.2012 6:51
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:

Pro to co dělám to bude jednodušší - navíc to takto bude přístupné i mimo program - a to právě chci...

Editováno 22.9.2012 7:16
 
Nahoru Odpovědět 22.9.2012 7:15
Avatar
Kit
Redaktor
Avatar
Odpovídá na matesax
Kit:

Souborový systém je také databáze. Jen trochu jiná. Pozor na race condition a nauč se dělat atomické zápisy, ať o ta data nepřijdeš.

Nahoru Odpovědět 22.9.2012 7:37
Vlastnosti objektů by neměly být veřejné. A to ani prostřednictvím getterů/setterů.
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Kit
matesax:
using System;
using System.IO;
using System.Windows.Forms;

namespace Gascripe
{
    public partial class Gascripe : Form
    {
        private string myFolder = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.ApplicationData) + @"\Gascripe", pathCS, pathGML;
        private SpravaGascripe shelf = new SpravaGascripe();

        public Gascripe()
        {
            InitializeComponent();

            pathCS = myFolder + @"\ScriptsCS";
            pathGML = myFolder + @"\ScriptsGML";

            var mum = new DirectoryInfo(myFolder);
            var partCS = new DirectoryInfo(pathCS);
            var partGML = new DirectoryInfo(pathGML);

            if (mum.Exists)
            {
                treeView1.Nodes.AddRange(shelf.CreateNodesArray(pathCS));
                treeView2.Nodes.AddRange(shelf.CreateNodesArray(pathGML));
            }
            else
            {
                mum.Create();
                partCS.Create();
                partGML.Create();
            }
        }

        private void treeView_BeforeExpand(object sender, TreeViewCancelEventArgs e)
        {
            try
            {
                e.Node.Nodes.Clear();
                e.Node.Nodes.AddRange(shelf.CreateNodesArray(e.Node.Tag.ToString()));
            }
            catch (Exception ex)
            {
                MessageBox.Show(ex.Message, "Error - Chyba");
            }
        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {

        }
    }
}

Do té metody button1_Click dám akoráte vytvoření složky, a ve složkách půjde vytvářet textové soubory (RTF) - celá věda... :)

  • Vš bude v nekonečných levelech - skožka ve složce - ve složce... (Záleží na uživateli - složky budou sekce, a texťáky to, co si do nich dají)...
Editováno 22.9.2012 8:30
 
Nahoru Odpovědět 22.9.2012 8:26
Avatar
matesax
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Mediel
matesax:

Tak další problém, který jsem si vyřešil sám - je třeba využívat elementů z System.Data.SqlSer­verCe ne z System.Data.SqlCli­ent... :) Nyní jsem tedy velice spokojen - protože si vystačím s dvěmi metodami - obě o cca 10 řádcích - přidání a vybrání dat - tedy bez jakých koliv jiných pomůcek... (Celé je to tak kratší o polovinu.)

 
Nahoru Odpovědět 6.10.2012 7:17
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 8 zpráv z 8.