Diskuze: dataGridView

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) dataGridView American English version English version

Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Začal jsem se učit práci s databází ve Form a mám dvě otázky.

  1. Načetl jsem data z tabulky databáze do dataGridView.

    Mám tlačítko Ulož, které mi z textBoxů uloží data do tabulky databáze.

    To mi chodí normálně.

    Dotaz je, jak docílím obnovení dat v dataGridView po stisku tlačítka Ulož?

  2. Mám načtená data z databáze do dataGridView, kde jsou tři sloupce (ID,

    Banka, Kod).

    Mám tři textBox: idTextBox, bankaText.Box a kodTextBox.

    Jak docílím, aby po nakliknutí řádku v dataGridView, se mi načetly

    jednotlivé sloupce řádku do textBox? Tímto výběrem chci data v

    databázi následně měnit, nebo mazat.

Děkuji všem za drahocenné rady

 
Odpovědět 25.4.2014 10:42
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Data do dataGridView načítám pomocí dataGridView Tasks

 
Nahoru Odpovědět 25.4.2014 12:06
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Jakub Lásko[Saarix]:

Buď použij DataBindig, pokud to děláš ve wpf a nebo jinak si u dataGridu najdi event "Selected", no proště event při vybrání itemu a v kódu pak udělej to co potřebuješ

pozn. v senderu budeš mít vybraný item, takže se s ním dá pěkně pracovat. :-)

Nahoru Odpovědět 26.4.2014 19:51
Časem je vše možné.
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Lásko[Saarix]
Maros2470:

Díky, načtení do textBoxů z dataGrid jsem zvládl, na to už jsem přišel. Stále se mi, ale nedaří přijít na to, jak obnovit data v dataGrid po přidání dat do tabulky databáze (viz moje první otázka) tak, abych nemusel form zavřít a znovu otevřít.

Editováno 26.4.2014 23:03
 
Nahoru Odpovědět 26.4.2014 23:02
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Jakub Lásko[Saarix]:

Staci z datagridu Ty data vymazat a znovu nahrat po upraveni a je to :)

Nahoru Odpovědět 27.4.2014 6:48
Časem je vše možné.
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Maros2470:

Díky

 
Nahoru Odpovědět 27.4.2014 8:35
Avatar
Maros2470
Člen
Avatar
Odpovídá na Jakub Lásko[Saarix]
Maros2470:

Zatím jsem nepřišel na to, jak vymazat dadat z dataGRid

 
Nahoru Odpovědět 27.4.2014 15:16
Avatar
Odpovídá na Maros2470
Michal Štěpánek:

pokud k načtení dat používáš dataset tak jen na něj uděláš clear

Nahoru Odpovědět 27.4.2014 15:54
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 9 zpráv z 9.