Avatar
beats.omni
Člen
Avatar
beats.omni:

Ahoj, v každém tutoriálu, který jsem viděl nebo četl se nastavuje datový typ pro věk na "int". Není pro věk vhodnější "byte" nebo mi někde něco uniká?

 
Odpovědět 30.9.2015 13:25
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Odpovídá na beats.omni
Honza:

Ahoj, v zásadě máš pravdu. Datový typ by se měl nastavovat na co nejmenší možný rozsah z důvodu úspory paměti, popř. místa v databázi. A u věku asi opravdu nehrozí (alespoň u lidí) že by se někdo dožil víc jak 255 let nebo měl věk záporný. V praxi se to ale většinou až na tuto úroveň nehrotí. Zřejmě z toho důvodu že bys musel pracovat s opravdu velkým množstvím těchto čísel aby to mělo významný vliv na paměť.

Akceptované řešení
+20 Zkušeností
+1 bodů
Řešení problému
Nahoru Odpovědět  +3 30.9.2015 14:10
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Avatar
Ondřej Krsička
Redaktor
Avatar
Odpovídá na beats.omni
Ondřej Krsička:

http://www.itnetwork.cz/…typy-string/

Je to úplně jedno, byte ti jen zabere méně paměti. Na druhou stranu, když chceš byte vynásobit nějakým integerem, musíš ho nejdřív převést, abys měl dva stejné typy.
Takže mít všechny čísla v int se zdá být pohodlnější, než každé uchovávat v jiném typu.

 
Nahoru Odpovědět  +2 30.9.2015 14:11
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.