Diskuze: datum a cas

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) datum a cas American English version English version

Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

zdravim,
mam vde otazky ohledne data a casu.

  1. mam odpocitavani, v kodu mam zalozeny promenny
DateTime datum;
       DateTime zbyva;
       DateTime ted;

nekde tam potom je

private void dateTimePicker1_ValueChanged(object sender, EventArgs e)
        {
           datum = dateTimePicker1.Value;
        }

na vlozeni data z datetimepickeru
a potom

 private void timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
        {
            ted = DateTime.Today;
            zbyva = datum - ted; //tady je chyba
//tady este bude kod na zobrazovani zbyva v labelu
        }

a mam v tom chybu
Cannot implicitly convert type 'System.TimeSpan' to 'System.DateTime'
co s tim?

  1. potrebuje este jeden odpocet, ale uz i s casem. napada me maximalne k tomu datetimepickeru dat i txtbox na zadavani casu a z toho ziskat hodnotu hh:mm, ale uz nevim co s tim dal. a mimichodem, kdyz se to menuje DateTimepicker, nemelo by se tam vybirat i cas?

predem dik

Odpovědět 19.12.2013 18:04
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Jan Vargovský:

DateTime - DateTime == TimeSpan. To je vše, co ti k tomu řeknu.

A ano, komponenta DateTimePicker umožnuje i zvolit čas, jen se to chce trošku podívat na properties té komponenty ;)

Editováno 19.12.2013 18:21
 
Nahoru Odpovědět 19.12.2013 18:20
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Adam Ježek:

k tomu datetimepickeru ve formatu sou 4 ,moznosti - long, short - data, time- cas a custom - datum. jak ale kdyz chci oboje?

Nahoru Odpovědět 19.12.2013 18:28
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
Jan Vargovský:

Custom a dát tam formát.

 
Nahoru Odpovědět 19.12.2013 18:38
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Jan Vargovský
Adam Ježek:

jo,uz sem na to prisel
dateTimePicker1­.CustomFormat = "dd.mm.yyyy hh:mm";

Nahoru Odpovědět 19.12.2013 18:43
Programátor dělá co může. Počítač co chce. | Pokud mi dáš mínus, tak prosim, napiš proč!
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.