Diskuze: drawing - překreslení jen části pictureboxu

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) drawing - překreslení jen části pictureboxu American English version English version

Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Adam Ježek:

Zdravim,
mam přes drawing do picturebou vykreslení 8x8 čtverečků.
To funguje v poho, problém je, když chci přebarvit jeden z těch čtverečků, nechat ho přebarvenej a přebarvit zase další. Moje pokusy dopadly že buď nebylo nic, nebo tam byl jenom onen přebarvenej a všechno zmizelo. Nevíte jak na to?
Kód na vykreslení vypadá takto:

class vykreslovani
{
    private int[,] policka = new int[8, 8];
    int mezera = 2;
    int velikostpolicka = 38;
    public void vykreslipolicka(Graphics g)
    {
        Brush brush = Brushes.Red;

        for (int sirka = 0; sirka < policka.GetLength(1); sirka++)
        {
            for (int vyska = 0; vyska < policka.GetLength(0); vyska++)
            {
                if ((sirka % 2 == 0 && vyska % 2 == 0) || (sirka % 2!= 0 && vyska % 2 != 0))
                {
                    brush = Brushes.White;

                }
                else
                {
                    brush = Brushes.Black;

                }

                g.FillRectangle(brush, vyska * (velikostpolicka + mezera), sirka * (velikostpolicka + mezera), velikostpolicka, velikostpolicka);
            }
        }
    }
Odpovědět 5.3.2014 9:01
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Adam Ježek
David Čápka:

Takhle se to nedělá, při každém překreslení to vykreslíš prostě celé znovu. Koukni třeba sem: http://www.itnetwork.cz/…indows-forms Více hledejte lidi, všechno tady je, stačí nebýt líný a podívat se do těch sekcí.

Nahoru Odpovědět 5.3.2014 9:13
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Adam Ježek
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Adam Ježek:

semka sem koukal, ale moc sem z toho nevyčet.
ale teď sem se o biologii nudil a nějak se mi to povedlo :D

Nahoru Odpovědět 5.3.2014 9:44
Pokud chceš odpovědět, klikni na odpovědět. Pokud chceš vložit zdroják, klikni na vložit zdroják (</>)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 3 zpráv z 3.