Diskuze: Dynamic font size in Button.Content

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Dynamic font size in Button.Content American English version English version

Avatar
Eduard2288
Člen
Avatar
Eduard2288:

Zdravim, potreboval by som poradit ako v c# vo WPF aplikacii mozem nastavit velkost fontu v content tlacitka v zavislosti na nejakej velkosti tlacitka (napr. sirka,dlzka) .... napr. ked sa zvacsi tlacitko napr. kvoli vacsej obrazovke tak text bude priamo umerne tiez vacsi ... Diky moc vopred za akukolvek odpoved ;)
s pozdravom Eduard Rybar

 
Odpovědět 17.7.2015 12:05
Avatar
Eduard2288
Člen
Avatar
Eduard2288:

skusal som aj nieco ako -->

<Button Name="button" Content="Hello" Height="100" Width="200" Click="button_Click_2">
    <Button.ContentTemplate>
        <DataTemplate>
            <Viewbox>
                <TextBlock>MyButton</TextBlock>
            </Viewbox>
        </DataTemplate>
    </Button.ContentTemplate>
</Button>

lenze v tomto pripade neivem ako presuvat content tlacitka do toho vytvoreneho textblocku vovnutri ...

 
Nahoru Odpovědět 17.7.2015 12:09
Avatar
Odpovídá na Eduard2288
Michal Štěpánek:

V případě, že máš button takto, tak Content nepíšeš ale text tlačítka dáš do toho TextBlocku

<Button Name="button" Height="100" Width="200" Click="button_Click_2">
    <Button.ContentTemplate>
        <DataTemplate>
            <Viewbox>
                <TextBlock Text="MyButton" />
            </Viewbox>
        </DataTemplate>
    </Button.ContentTemplate>
</Button>
Editováno 17.7.2015 14:19
Nahoru Odpovědět 17.7.2015 14:17
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Eduard2288
Člen
Avatar
Eduard2288:

Da sa na ten text block nejako pristupit cez to tlacitko ? ... pretoze ja pouzivam list<buttons> a potrebujem pre kazde tlacitko nastavovat iny text .... a ked je to v takejto forme ako som skusal hore tak neviem pristupit k tym textblock-om . Idealne by bolo nastavovat len button.content ale tak aby sa velkost pisma v tom contente natahovala tak ako ten textblock vo viewboxe :) ... nejaky hint ? :D

 
Nahoru Odpovědět 17.7.2015 14:41
Avatar
Odpovídá na Eduard2288
Michal Štěpánek:

Pokud budeš mít na tlačítku nastavenou výšku a šířku, tak se ti nenatáhne ani to tlačítko.

Nahoru Odpovědět 17.7.2015 16:53
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.