Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Zdravím,

chci se zeptat, jak ve vývojovém prostředí C# 2010 Express načtu dynamickou knihovnu a jestli se liší nějak od ostatních knihoven?
Díky za odpovědi!

 
Odpovědět 28.11.2012 22:04
Avatar
Odpovídá na denoy
David Jančík [sczdavos]:

Ahoj,
příjde na to. Pokud máš dllko co je pod .NETem, tak přidáš jednoduše referenci. References -> Add -> Browse najdeš ji pak si dáš using .. a jedeš. Pokud je to nějaká z C++ nebo systémová.

Tak:

[DllImport("myLib")]
public extern void myMethod();

Co vím, tak rozdíl je, že statická se ti zkompiluje do výstupního souboru, kdeždo dynamická se načítá z toho dllka. Ale když to dllko nemáš tak se nic nenačte, kdežto když je to přímo v souboru tak není problém.

Nahoru Odpovědět 28.11.2012 22:20
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Díky, chápu to, každopádně když mám knihovnu psanou v C++ a chci číst tu knihovnu, tak musí být umístěna tam, kde exe, nebo lze psát v DllImport i cesta, třeba [DllImport("lib/kni­hovna.dll")] ?

 
Nahoru Odpovědět 29.11.2012 8:04
Avatar
Odpovídá na denoy
David Jančík [sczdavos]:

myslim, zeby to nemel byt problem. pokud ti to nepujde, tak vytvor soubor s nastavenim app.config v properties (add/file/app config). a tam se uvedou slozky ktery se maji prochazet neco jako '<probing privatepath="lib;" />'. kdyztak si to hod do googlu ja jsem ted na mobilu.

Nahoru Odpovědět 29.11.2012 9:50
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Avatar
denoy
Člen
Avatar
denoy:

Jo určitě si to najdu i když to půjde normálně, získám nějaké zkušenosti s configem v aplikaci, ještě jsem s ním nedělal, díky.

 
Nahoru Odpovědět 29.11.2012 12:42
Avatar
Odpovídá na denoy
David Jančík [sczdavos]:

ten config vyuzijes u .net dll ktere pridas pres referenci. oni se totiz automaticky kopiruji pri kompilaci do vystupni slozky s exe souborem. da se to prenastavit klepnutim na prislusnou referenci pravym - properties a tam se zmeni akce. pak musis vytvorit ten app.config a tam zadas slozky, ktere se maji projit, jinak ti pri kompilaci vybehne chyba,, ze knihovna nebyla nalezena.

Nahoru Odpovědět 29.11.2012 13:47
Čím více času dostaneš, tím méně ho máš.
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 6 zpráv z 6.