Avatar
Lako
Člen
Avatar
Lako:

Ahoj.
Řeším stránky, takovou sociální síť přibližně.
Chtěl bych to mít všechno jaksi prolinkované. Popíšu to jako bych dělal sociální síť pro pozemní hokejistky...

Pozemní hokejsitky mají nějaké zápasy, jsou členky nějkého týmu, mají fotky z různých zápasů, zápasy se odehrávají v různých městech a stadionech...

Když bych přidal fotku, tak bych chtěl mít možnost přidat tam kdo je na ní vyfocený, z jakého je to zápasu a pak k tomu přidat i ostatní tagy (třeba tag "blnodýnky")...

Když se nad tím člověk zamyslí, tak je asi nejlepší z každé věci (stadion, zápas, hráčka, fotka,...) udělat jistou formu tagu (inteface?) a s tím nějak fungovat..

Nebo máte na to jiný názor? nehodila by se třeba nosql databáze, když je vlastně všechno tag?
Máte někdo nápad jak to vyřešit třídně pomocí EF (s těmi interfaci je to trochu problém, ne?)..
Děkuji za odpovědi.

 
Odpovědět 18.10.2014 20:55
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lako
David Čápka:

Tag bude normální třída a jednotlivé fotky budou mít potom vazbu na tagy. Interface v DB asi opravdu neuděláš a hlavně bys je musel editovat v kódu, což je dost nepraktické :)

Nahoru Odpovědět 18.10.2014 21:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Lako:

Ano... jenže co když chci fotku otagovat stadionem? Všechno je tagem a všechno může mít tagy... Tagy každá tabulka bude mít vlastně vlastnost Tag OwnTag a potom List<Tag> Tags...
Problém nastane , když budu chtít vytáhnout všechny "věci", kde je třeba tag "pěkný zápas".. Vytáhnu tedy List<Tag> a jak pak budu zjišťovat, jestli položka toho listu náleží k fotce, stadionu, či hráčce??? Prostě tam dám pěkný switchík? Nebude to trochu výkonově náročné?

Dokážu udělat nějaké řešení, ale přijde mi, že by to mělo jít udělat nějak dobře... a tom mě nic nenapadá.

 
Nahoru Odpovědět 18.10.2014 22:16
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Lako
David Čápka:

Žádný switch tam nedáš, stejně jako tam nedáš interface. Jsi v databázi, uvědom si, že se to překládá do SQL. Budeš se normálně ptát LINQem na přítomnost nějakého tagu, kolik jich budeš mít je úplně jedno. Zkus si nejdřív udělat nějakou jednoduchou aplikaci v EF, aby sis vyzkoušel jak funguje.

Editováno 19.10.2014 10:02
Nahoru Odpovědět 19.10.2014 10:02
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Lako
Člen
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Lako:

Switch jsem chtěl v nějaké vyšší datové vrstvě, která mi tu db (model) překládá do něčeho s čím budu pracovat (viewModel)...
Tam už přeci Inetrface mít můžu a nějak to do něj dostat musím.
Aplikaci s EF jsem dělal spoustu, i s tím interfacem překládaným do datové vrstvy jsem pracoval, poradit si dokážu, jenom hledám radu jak to udělat správně.
Chápu, že jsem to možná kostrbatě vysvětlil, snažím se narazit na někoho, kdo podobný problém už řešil.

 
Nahoru Odpovědět 19.10.2014 13:14
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 5 zpráv z 5.