Diskuze: Excel čítanie dát

C# .NET .NET (C# a Visual Basic) Excel čítanie dát American English version English version

Avatar
corleone221
Člen
Avatar
corleone221:

Ahojte

Chcel by som sa opýtať mám problém pri načítaní dát z excelu do Listview prvý nenačíta mi celý stlpec ale iba prvú hodnotu ako zadám rozsah aby mi načítalo celý stĺpec ?

Plus nefunguje mi celkom dobre lisview item 2 prvý krát my hodnotu načíta no druhý krát už nie Vopred ďakujem za odpovede.

workbook = APP.Workbooks­.Open("C:\User­s\sipos_an\Des­ktop\test01.xlsx")
worksheet = workbook.Workshe­ets("sheet1")

Dim i As Excel.Range

i = worksheet.UsedRange

ListView1.Item­s.Add(i.Cells( , 1).value)

ListView1.Item­s(2).SubItems­.Add(i.Cells( , 2).value)

 
Odpovědět 13. září 16:29
Avatar
Odpovídá na corleone221
Michal Štěpánek:

Ten tvůj kód (příště ho vkládej za pomoci tlačítka pro vkládání kódu - druhé zleva) mi přijde trochu zmatený. Jakým způsobem ho nutíš, aby procházel všechny potřebné řádky v tom excelu?

Nahoru Odpovědět 13. září 18:01
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
corleone221
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
corleone221:

Ok poučím sa pre budúcnosť dik.Cez button ide tento kod keby nahádžem 50 krát pre daný riadok

ListView1.Items.Add(i.Cells( 1 , 1)
.value)  tak mi to vráti hodnotu z excelu ale určite existuje niečo šikovnejšie ako ho donútit aby my dal všetky hodnoty v stlpci.
Plus ako vravím
 ListView1.Items(2).SubItems.Add(i.Cells( , 2).value)  tento kod takmer nefunguje respektíve iba jednorázovo niečo je na ňom zle napísané .
Som úplný začiatočník asi preto to vyzerá ako vyzerá :/
A ďakujem za odpoveď
Editováno 13. září 18:40
 
Nahoru Odpovědět 13. září 18:37
Avatar
Marian Benčat
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
Marian Benčat:

Prosímte, příště už lidem radeji o tom code nerikejme, je to totiž neuvěřitelně obtížné použít správně, jak se zdá... ;)

 
Nahoru Odpovědět 13. září 19:45
Avatar
corleone221
Člen
Avatar
corleone221:

Keď sa niekto ponáhľa nie každý má času rozdávanie a nie je možnosť druhý krát editovať tak žial stane sa a a namiesto machrovania a mrkajúcich smajlíkov si mohol poradiť čo sa očividne asi sa nedočkám.

 
Nahoru Odpovědět 13. září 21:07
Avatar
Odpovídá na corleone221
Michal Štěpánek:

Podle mě bys měl použít cyklus který ti projde řádky a při každém průchodu vytáhne z patřičné buňky hodnotu...

Nahoru Odpovědět 14. září 7:26
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.