Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Tayson:

Zdravim

Existuje nejaky program a ten program si pravdepodobne uklada data do databazy (sybase). Chcem sa ale opytat ci sa nejakym sposobom nemozem dostat k tym datam ci uz cez databazu alebo nejakym inym sposobom. Nasiel som jednu dll toho programu ale v podstate ma nepusti k tym datam co potrebujem iba nejake jednoduche veci spravovat. Tie data by som potreboval potom dostat do excelu. Dakujem za rady.

 
Odpovědět 10.9.2014 14:56
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Odpovídá na Tayson
Paul:

Pokud nevíš přístupové údaje a kde ta databáze běží, tak se k nim těžko dostaneš. Máš k dispozici zdrojáky toho programu?

 
Nahoru Odpovědět 10.9.2014 15:25
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Paul
Tayson:

No ono asi tazko budem mat zdrojaky tohto programu ... je to program jednej firmy a v podstate sa v nom daju robit projekty a ked si vytvorim projekt tak je tam plno suborov a pozeras ze su tam aj subory s koncovkou .dbf takze tie subory ak by sa dali otvorit a tak viem v podstate citat data z projektu .... ide o to ze ked mam vytvoreny projekt tak nemusim veci prepsovat rucne do excelu ale rovno by som to vytiahol z databazy teda z tych suborov ktore vytvori pri kazdom novom projekte

 
Nahoru Odpovědět 10.9.2014 15:28
Avatar
Jan Vargovský
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Tayson
Jan Vargovský:

Když si najdeš kde ja ta db, tak ti pak lehce pomůže vygooglení "sybase to excel".

 
Nahoru Odpovědět 10.9.2014 15:35
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Odpovídá na Tayson
Paul:

Pokud se opravdu dostaneš k .dbf filům tak bys měl mít vyhráno. Existuje spousta prográmků, co si s .dbf poradí... Např. DBF File Reader. Když trochu pogooglíš určitě jich najdeš spoustu

 
Nahoru Odpovědět 10.9.2014 15:41
Avatar
Odpovídá na Tayson
Michal Štěpánek:

K datům z DBF souborů se lze z excelu i z accesu dostat velmi pohodlně...

Nahoru Odpovědět 10.9.2014 15:53
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Paul
Tayson:

No tak tie subory si otvorim a pozriem pomocou toho programu dbf file reader ... lenze je ich tam dost v tom projekte a prezrel som vsetky lenze su tam same hatlaniny ktorym nerozumiem a navyse su tam indexy takze to co hladam ja tak tam neni budem musiet najst iny sposob ako sa dostat k tym datam len neviem aky

 
Nahoru Odpovědět 11.9.2014 10:01
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Odpovídá na Tayson
Paul:

Abych řekl pravdu, nemyslím si, že se k daným DBF filům, které pro tebe budou mít nějakou hodnotu jakýmkoliv způsobem dostaneš. Byla by to poměrně velká nedokonalost té aplikace a to si každý samozřejmě pohlídá...

 
Nahoru Odpovědět 11.9.2014 10:04
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Paul
Tayson:

No ano presne tak to je ze sa k filom dostanem ale ked to otvorim tak nic tam v podstate neni a ked je tak clovek tomu nerozumie ... .dll tiez maju slabo popisane takze neviem sa dostat ku konretnym datam iba k jednoduchym veciam ... a uz v postate neviem ako sa dostat k tym datam

 
Nahoru Odpovědět 11.9.2014 10:13
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Paul
Tayson:

Este existuje moznost vyexportovat data do xps dokumentu a tam su vsetky tie data ktore potrebujem lenze este by bolo dobre data z toho xps dostat do excelu a to som nikde nenasiel

 
Nahoru Odpovědět 11.9.2014 10:15
Avatar
Paul
Člen
Avatar
Odpovídá na Tayson
Paul:

To si myslim je nejjednodušší a řekl bych taky jediná cesta, jak se k těm datům dostat. Navíc pokud ten program nabízí takovýhle export, tak to bude jistě v nějaké srozumitelné podobě. Na webu určitě najdeš způsob jak to převést do xls. Zadej si do vyhledávače "xps to xls" a tochu hledej.

 
Nahoru Odpovědět 11.9.2014 10:19
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Paul
Tayson:

No prave teraz pozeram ale su tu len programy ako v c sharp otvorit xps a tak dalej ale konkretne ako rovno do excelu to nie

 
Nahoru Odpovědět 11.9.2014 10:57
Avatar
Paul
Člen
Avatar
 
Nahoru Odpovědět 11.9.2014 11:02
Avatar
Tayson
Člen
Avatar
Odpovídá na Paul
Tayson:

No presne som to nasiel a spravilo mi to tak ako som chcel len potrebujem to pre seba spravit nejaku aplikaciu pretoze nepotrebujem vsetky data co su tam a keby som to mal mazat tak mi to zabrie dost casu

 
Nahoru Odpovědět 11.9.2014 11:29
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.