Avatar
asoft
Člen
Avatar
asoft:

Dobrý deň.
VS2008, C#, WinForms, Windows 7 32 bit

Pri zmene farebnej schémy vo Windows 7 napr. z Windows Classic na Windows 7 Basic, sa mi zmenili farby takmer na všetkých prvkoch a formulároch vo VS2008.
Z hnedej je biela, TextBox.Border­Style=Fixed3d už nie je priestorový ale plochý. Niektoré popisy - ForeColor na CommandButton je vidieť veľmi slabo.

Ako vyriešiť, aby farby v aplikácií VS2008 neboli závisle od windows schémy.
Keď zmením farbu napr BackColor na 212; 208; 200 tak je to OK.
Existuje default farebná schéma VS2008, ktorá sa nezmení pri zmene farebnej schémy vo Windows ? Alebo ako to riešite vy ?

Vďaka za odpovede.

 
Odpovědět 2.12.2014 14:17
Avatar
Odpovídá na asoft
Michal Štěpánek:

Při změně schematu se změní barvy VŠUDE, ne jen ve VS. Je logické, že když nastavíš barvu pozadí na jinou hodnotu, než je systémová barva, že se při změně schematu nezmění, protože je zadaná "natvrdo" a není systémová...
P.S. Máš nějaký důvod používat staré VS2008?

Nahoru Odpovědět 2.12.2014 18:22
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
asoft
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
asoft:

Nakoniec som dal všetko na default farby a je to vybavené. S farbami opatrne.

Ale napr. predtým som mal TextBox.Broder­Style=Fixed3D tak TextBox bol pekný priestorový, a po zmene Windows schemy z Window Classic na Windows 7 Basic je plochý, nevýrazny.

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2014 14:15
Avatar
Odpovídá na asoft
Michal Štěpánek:

Protože "basic" je takový hnusný bez grafických efektů...

Nahoru Odpovědět 3.12.2014 14:46
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
asoft
Člen
Avatar
Odpovídá na Michal Štěpánek
asoft:

A ktorú windows schému použiť, aby to bolo "krajšie". Skúšam rôzne, ele bez výsledku. Basic je taký nevýrazny.

 
Nahoru Odpovědět 3.12.2014 15:53
Avatar
Odpovídá na asoft
Michal Štěpánek:

A proč nutně musíš měnit schéma? Já si to trošku popletl, já psal o tom nastavení "klasickém", které omezuje barvy. Používám výchozí schema, které se nastaví při instalaci a jsem spokojený...

Nahoru Odpovědět 3.12.2014 19:56
Nikdy neříkej nahlas, že to nejde. Vždycky se totiž najde blbec, který to neví a udělá to...
Avatar
Honza
Člen
Avatar
Odpovídá na asoft
Honza:

Ahoj, barevná schémata jsem řešil nedávno u jedné aplikace u nás ve firmě. Část uživatelů má lokální počítač s Win 7 a defaultním schématem a část běží na terminálech kde je nastaven basic skin. Na tom basicu to vypadá nechutně ( grafika cca 20 let zpátky).

Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem místo winforms použil WPF. Definuješ si vzhled komponent (nesmíš použít neupravené systémové) a ten pak vypadá všude stejně bez ohledu na nastavený skin systému.

U winforms ti mohu poradit jen to, abys barvy nenastavoval přes jejich systemové jméno, ale natvrdo definoval barvu. Problém však je že to bude nekonzistentní s nastaveným skinem a nebude to vypada přívětivě. Dle mého názoru je dobrá cesta použít WPF, naskinovat si vlastní komponenty tak aby se nepřebíjely s těmi systémovými a ty pak používat napříš aplikací.

Nahoru Odpovědět  +1 3.12.2014 23:30
Snadnou cestou se daleko nedostanete, je tam velká tlačenice...
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 7 zpráv z 7.