Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Petr Nymsa:

Chci se zeptat. Co je rychlejší For nebo Foreach ?

Odpovědět 14.6.2013 18:24
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Michal Žůrek (misaz):

podle mě v tom bude minimální rozdíl, použij co je ti milejší.

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:26
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
Domiy
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Domiy:

Krávovina... Cyklus je cyklus - žádně rozdíly nejsou. Rozdíl je v pozicích dat - ne v celkové velikosti - takže jak jsem psal...

 
Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:26
Avatar
Odpovídá na Domiy
Michal Žůrek (misaz):

není cyklus jako cyklus, oba fungují trochu jinak. Rozdíl bude, ale minimální.

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:28
Nesnáším {}, proto se jim vyhýbám.
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
David Čápka:

Si to změř, těžko říct, ale z hlediska časové složitosti by to mělo být stejné.

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:30
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na Domiy
Petr Nymsa:

Rozdíl jsem právě našel. Pole o 1000 prvcích s hodnotami 0. Vyšlo že for je krapet rychlejší... proto se ptám jestli to tak orpavdu je :)

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:30
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
David Čápka:

Mělo by to tak být, ale je to zanedbatelné, tady to nezoptimalizuješ :)

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:32
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Domiy
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na Michal Žůrek (misaz)
Domiy:

Dělal jsem tyto cykly v Assembly - žádný rozdíl není. Ve for upřednostníš první 2 příkazy, u foreach zase číslo indexu. Ale to, že for má 2 příkazy navíc ho dělá jen relativně větším - tyto 2 příkazy mohou být i ve foreach - rozdíl ve skutečnosti tedy není.

 
Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:32
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:34
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Domiy
Neregistrovaný
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Domiy:

Ano - v CIL... Zaprvé jak jsem psal - těch proměnných můžeš udělat kolik chceš v obou. Ale já se bavil o příkazech... (Ne, že by to byl zase takový rozdíl.) Do for lze dostat také více příkazů - v závorce.

 
Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:38
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:

No ptal jsem se proto, protože to bylo dohadem v diskuzi ve škole :D ... já měl za to že foreach je rychlejší ale asi není... stejně je to malé zpoždění které nikdo nepozná :). Jeden s istojí více za for, já používám čistě pro iteraci a vyvolání metody na tom objektu foreach.

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:42
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
David Čápka
Tým ITnetwork
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
David Čápka:

Více se používá samozřejmě foreach, protože v objektové aplikaci nás většinou zajímá reference na instanci, ne index.

Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:51
Miluji svou práci a zdejší komunitu, baví mě se rozvíjet, děkuji každému členovi za to, že zde působí.
Avatar
Petr Nymsa
Redaktor
Avatar
Odpovídá na David Čápka
Petr Nymsa:

Ehm sorry, nehchtěl jsem dát i-- :D ale zkopírovat

Editováno 14.6.2013 18:53
Nahoru Odpovědět 14.6.2013 18:53
Pokrok nezastavíš, neusni a jdi s ním vpřed
Avatar
Odpovídá na Petr Nymsa
Luboš Běhounek (Satik):

V 99% pripadu je to hodne podobne.

Jinak zalezi na implementaci indexeru pro for cyklus nebo implementaci enumeratoru (IEnumerator, neplest s IEnumerable) te kolekce pro foreach, ktery pouziva metodu MoveNext() a vlastnost Current.

Nejvetsi rozdil je tedy asi u LinkedListu, kde for musi pro kazdy prvek pres index vzdy traverzovat celou kolekci, zatimco u foreache muze pres.MoveNext() jen skocit na dalsi prvek.

EDIT: kde to jde, bych preferoval foreach :)

Editováno 14.6.2013 19:10
Nahoru Odpovědět  +1 14.6.2013 19:09
:)
Děláme co je v našich silách, aby byly zdejší diskuze co nejkvalitnější. Proto do nich také mohou přispívat pouze registrovaní členové. Pro zapojení do diskuze se přihlas. Pokud ještě nemáš účet, zaregistruj se, je to zdarma.

Zobrazeno 14 zpráv z 14.